Αναφορά σχολίου
@Προσωρινώς ο Ποκοπίκος, δεν κατέχω απόλυτες αλήθειες, αλλά θέλω να μοιραστώ μαζί σου κάποια ερωτηματικά.

Θα θυμάσαι σίγουρα πριν μερικά χρόνια τις εξεγέρσεις στην Β. Αφρική/Μ. Ανατολή που χαρακτηρίστηκαν ως η "αραβική άνοιξη". Τα τότε καθεστώτα σε αυτές τις χώρες ήταν παντοδύναμα. Και τεχνολογικά. Η δύναμη ενός κράτους να λογοκρίνει και να επιβάλλει είναι τεράστια (και είχαν και τις γνώσεις και τις υποδομές).
Τα αραβικά καθεστώτα λοιπόν προσπάθησαν με μανία να μπλοκάρουν τα σοσιαλ μηδια. Και απέτυχαν.

Το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ απέτυχαν. Η τεχνολογική απάντηση είναι απλή: έξτρα δορυφόροι (που εμφανίστηκαν ως δια μαγείας στον ουρανό, ενώ πριν "δεν υπήρχαν"), έξτρα γραμμές επικοινωνίας, έξτρα κανάλια, έξτρα συχνότητες, έξτρα μηχανήματα κλπ. Όλα αυτά στήθηκαν αρον-αρον, μέσα σε ώρες!!

Τεχνολογικά, μιλάμε για υποδομές εκατοντάδων εκατομμυρίων. Συν μερικά "εξτραδάκια" (δορυφορικά κανάλια π.χ.) που δεν τα παίρνεις μέσα σε μια μέρα, όσα φράγκα και αν σκάσεις.
Όσο πλούσια εταιρεία και να είσαι ΠΟΤΕ !! δεν εχεις 300 εκατομμύρια ρευστό στην τσέπη. Συνήθως τα έχεις επενδύσει και συνήθως θέλεις κάποιον χρόνο για να τα διαθέσεις.

Γιατί όλες αυτές οι (αμερικάνικες) πάντα εταιρείες ξόδεψαν τόσα λεφτά; Για να πουλήσουν διαφημίσεις σε άνεργους και άφραγκους φοιτητές και σε καμηλιέρηδες; Εσύ αν ήσουν πρόεδρος σε μια καπιταλιστική εταιρεία, θα έριχνες τόσα λεφτά για να "πιασεις" 1000 αραβόφωνους εργάτες / φοιτητές που δεν μπορούν ούτε σε 30 χρόνια να αγοράσουν αυτά που διαφημίζεις;

Αν είσαι μια αγνή και αθώα καπιταλιστική (αμερικάνικη πάντα) εταιρεία και ο σκοπός σου είναι να διαφημίσεις παπούτσια και μπλουζάκια, σε τι κοινό θα επενδύσεις; Σε αυτούς που δεν θα τα αγοράσουν ποτέ;

Εκτός αν ΔΕΝ είσαι μια αγνή και καπιταλιστική εταιρεία. Εκτός και αν ΔΕΝ σε ενδιαφέρει το κέρδος (όχι το οικονομικό). Εκτός και αν τα φράγκα στα δίνει κάποιος άλλος.

Και τώρα ας αναρτωτηθούμε ποιοί σχεδίαζαν (το έχουν ομολογήσει δημόσια) και ποιοι οργάνωναν το regime change στα κράτη της αραβικής άνοιξης. Ποιοί είχαν και τα φράγκα και τις υποδομές (δορυφόρους) και την θέληση και το συμφέρον να τα κάνουν όλα αυτά.
Κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια, δεν νομίζεις;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ