Αναφορά σχολίου
@Προσωρινώς Ποκοπίκε, ευχαριστώ για το ωραίο σχόλιο. Θα ήθελα να μπορούσαμε να κάνουμε κάποτε μια εκτενή κουβέντα "εφ' ολης της ύλης" που λένε και οι πολιτικοί. Αλλά φοβάμαι ότι έχω ήδη μονοπωλήσει τα σχόλια εδώ.

Παραδέχομαι ότι τα λόγια μου ακούγονται συνομωσιολογικά, αλλά δεν είναι. Προσπαθώ να είμαι σύντομος για να μην κάνω κατάχρηση στον χώρο της lifo και αυτό με κάνει πολλές φορές αφοριστικό.

Εχω πολλά να απαντήσω πάνω σ' αυτά που γράφεις, αλλά θα αυτοπεριοριστώ σε κάτι πολύ σύντομο:

Ας υποθέσουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση αύριο (για δικούς της λόγους) αποφασίζει να κόψει το ίντερνετ στην Ελλάδα. Το να βάλεις λουκέτο σε μερικές εταιρείες σαν την hol και να κόψεις μερικές συνδέσεις προς τα έξω είναι τεχνολογικά πανεύκολο.

Πιστεύεις ότι οι αμερικάνικοι ιντερνετικοί κολοσσοί θα διαθέσουν (εντός μισής μέρας) εξτρα δορυφόρους και έξτρα ασύρματες γραμμές για να προσφέρουν - ΔΩΡΕΑΝ - ίντερνετ στον ελληνικό λαό;

Εγω πιστεύω πως δεν θα το κάνουν.
Ας αναρωτηθούμε το γιατί.

Αν αυτοί οι ιντερνετικοί κολοσσοί είναι απλά πωλητές διαφημίσεων (όπως θέλουν να πιστέψουμε) έχουν κάθε συμφέρον να μας κρατήσουν συνδεδεμένους. Μια κοινωνία 10 εκατομμυρίων, με δυτικό τρόπο ζωής, δυτικά πρότυπα κατανάλωσης και με βιοτικό επίπεδο 3Χ πιο πάνω από τους καμηλιέρηδες της ερήμου - ακόμα και μέσα στην κρίση.

Απλά αναρωτήσου το γιατί, πριν αποδώσεις στον άλλον την διάθεση συνομωσιολογίας.
Σταματάω εδώ, μόνο και μόνο λόγω οικονομίας χώρου. Νασαι καλά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ