Αναφορά σχολίου
Δίχως τάση να διαφωνήσω με το περιεχόμενο των λόγων σου θέλω να διαφωνήσω με το γεγονός ότι τίθεται σε λάθος συγκείμενο.

Η Ελλάδα είναι η ουρά της ουράς. Ο αντιρατσιστικός νόμος (protection against hate speech) από άλλες ανάγκες έχει ανακύψει και για άλλους λόγους εφαρμόζεται εδώ ενώ άλλη (τρίτη) ήταν η κοινωνία που γέννησε τον J. S. Mill και τα γραφόμενά του.

Στην Ελλάδα το θρησκευτικό δόγμα αντικαταστάθηκε σταδιακά -από τον πόλεμο και μετά- από το πολιτικό δόγμα. Ιδεολογικός δε νικητής του εμφυλίου ήταν η αριστερά και αυτό το πολιτικό δόγμα εφαρμόζεται όπως και αν εφαρμόζεται, που στις μέρες μας (μετά την κατάρρευση του υπαρκτού) έχει φτάσει ως ένας σχεδόν θρησκευτικός δικαιωματισμός.

Και το μεν και το δε πηγάζει, όχι από μια διανοητική διαδικασία αλλά από μία θυμική. Σε ψυχολογικούς λόγους ανάγεται η ανάγκη για απολυτότητα που μάλλον έχουν σχέση με την τοπογεωγραφία ή τις ιστορικές ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου.

Όσο πιο ανατολικά πάμε τόσο πιο "απόλυτες αλήθειες" ή "ηθικές" υπάρχουν. Εμείς είμαστε καλύτεροι -ως προς αυτό- από τους Ιρανούς και χειρότεροι από τους Βρετανούς.

Αμβρόσιος και Δημητράς δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο Σαούλ κι ο Παύλος. Είναι το ίδιο άτομο με άλλα πιστεύω.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ