Αναφορά σχολίου
Baby Doll, ένας σεφ τέτοιου επιπέδου δεν δουλεύει *μόνο* 12 ώρες την ημέρα. Κι εσύ πόσες γυναίκες ξέρεις που θέλουν να δουλεύουν 15ωρα την ημέρα ΟΡΘΙΕΣ; Δε λέω ότι δεν υπάρχουν φυσικά, αλλά σίγουρα δεν είναι πολλές. Εγώ δεν έχω γνωρίσει καμία πάντως, τα 4 χρόνια που μπαινοβγαίνω σε δουλειές στη γαστρονομία.
Έχεις δίκιο βέβαια, η πατριαρχία είναι η αιτία, κι αυτό είναι ξεκάθαρο από το άρθρο που πόσταρε ο sPik3 (κι ας ήταν ο σκοπός του ο αντίθετος. Δηλαδή, sPik3, για ποιο λόγο λες να μην απασχολεί τον άντρα σεφ που οι πατούσες του είναι άσχημες και γεμάτες κάλους ενώ τη συγγραφέα ναι; ), γεγονός είναι πάντως ότι και σεξισμό να μην αντιμετώπιζαν, και πάλι λίγες γυναίκες θα διάλεγαν το επάγγελμα.
Btw, μιας που το συζητάμε, ο άντρας μου τυχαίνει να είναι ιάπωνας σούσι σεφ κι όταν του είχα κάνει τη σχετική ερώτηση σχετικά με την έλλειψη γυναικών στον τομέα δεν είπε τίποτε τέτοιες "βιολογικές" βλακείες, απλά σήκωσε τους ώμους και είπε ότι αν θέλει κάποια γυναίκα να κάνει αυτή τη δουλειά μπορεί να την κάνει (υπονοώντας ότι οι ίδιες οι γιαπωνέζες δεν θέλουν). Τόνισε πάντως ότι οι γυναίκες στη χώρα του κάνουν καριέρα στη ζαχαροπλαστική, κάτι που σημαίνει, μιας και μιλάμε για πανάκριβα προϊόντα, ότι ακόμη κι αυτοί που λένε τις μπούρδες περί θερμοκρασίας χεριών κτλ δε μπορεί να τις πιστεύουν στα σοβαρά. Τι στο καλό δηλαδή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ