Αναφορά σχολίου
Μα τι λες;;;Μα-τι-λες;;;;;

Οι άντρες είναι ανταγωνιστικοί ΓΕΝΙΚΩΣ σε ότι έχει να κάνει με την εργασία τους, εννοείται και μεταξύ τους. Θα πιέσουν, θα προσβάλλουν, θα φωνάξουν για να επιβληθούν - σε όλους και όλες (αυτό το ονομάζω ΙΣΟΤΗΤΑ). Πηγή: www.lifo.gr

Είναι ισότητα να επιβάλλει το ένα φύλο τη συμπεριφορά του στο άλλο;;;Ακόμα και αν το κάνουν και στο ίδιο φύλο;
Αχ είναι τόσο εύκολο, αλλά ας είναι.

Αυτό το λένε αντιεπαγγελματισμό. Δε με νοιάζει τι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν οι άντρες μεταξύ τους, σε ένα χώρο που έτυχε ιστορικά λόγω πατριαρχίας, να είναι ανδροκρατούμενος.

Αν εγώ γουστάρω να κανω αυτή τη δουλειά, να δουλεύω 15 ώρες κάθε μέρα, όλο το χρόνο και να κουβαλάω καφάσια, δεν έχω καμία υποχρέωση να φάω στη μάπα καμία συμπεριφορά κανενός φύλου, κανενός ανθρώπου, τελεία. Γιατί οι άντρες θεωρούν ότι μπορούν να φέρονται όπως γουστάρουν και να επιβάλλουν τη συμπεριφορά αυτή σαν αυτονόητη σε ένα χώρο εργασίας;

Το ζήτημα είναι ΓΙΑΤΙ είναι ανδροκρατούμενο ένα επάγγελμα και επειδή δουλεύω σε ανδροκρατούμενο επάγγελμα θα σου πω γιατί έτσι καθιερώθηκε από μια πατριαρχική κοινωνία που πιστεύει πως οι γυναίκες α) δεν μπορούν β) δεν θέλουν λόγω συνθηκών να κάνουν κάποιες δουλειές.

Guess what, ακόμα και αν μπορούν και αν θέλουν, θα βρουν μπροστά τους ένα κατεστημένο συμπεριφοράς, που επειδή δεν το ανέχονται και θέλουν να το αλλάξουν ξεβολεύει αυτούς που νόμιζαν ότι ήταν το τσιφλίκι τους. Έτσι γίνεται διπλή η δουλεια - και να είσαι άψογη στη δουλειά σου, γιατί μόνο αυτό επιτρέπεται στις γυναίκες, και να χειρίζεσαι μονίμως καταστάσεις.

ΓΙ' ΑΥΤΟ φίλε μου σπαικ δεν υπάρχουν γυναίκες σε αυτούς τους χώρους, γιατί η δουλειά για μας καταλήγει να είναι πολύ παραπάνω από αυτό που απαιτείται για τους άντρες.
Ελπίζω να αντέξω και να αποτελέσω εξαίρεση και ακόμα περισσότερο, ελπίζω να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου για να μην θεωρείται στο μέλλον αυτή η κατάσταση δεδομένη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ