Αναφορά σχολίου
Θα προσπαθήσω να απαντήσω στα περισσότερα:

1ον Δεν ισχυρίστηκα ΠΟΤΕ ότι το "Θα πιέσουν, θα προσβάλλουν, θα φωνάξουν για να επιβληθούν", είναι σωστό ή δόκιμο. Ούτε εγώ σαν υφιστάμενος νοιώθω όμορφα όταν μου τα χώνουν, και ούτε θα το έκανα σε άλλους - απλά ισχύει (σε πολλές περιπτώσεις), στα επαγγέλματα έντονης ανταγωνιστικότητας. Δεν το δικαιολογώ σε κανέναν (ούτε στις γυναίκες, βλαχάκι)

2ον Πριν από 40χρόνια, όλα ήταν ανδροκρατούμενα επαγγέλματα. Σήμερα, υπάρχουν αρκετά που είναι γυναικοκρατούμενα (νοσηλευτικά επαγγέλματα, κοινωνική μέριμνα, ψυχολογία, κλπ). Για μένα υπάρχει *σαφής* ένδειξη επιλογής σας. Δε βλέπω να γκρινιάζει καμιά σας, γιατί δεν υπάρχουν αρκετές γυναίκες ανθρακωρύχοι πχ (ναι υπάρχουν, και ναι είστε ικανές και γι'αυτό το επάγγελμα).

3ον Πιαστήκατε ΟΛΕΣ από μια βλακεία των Ιαπώνων σεφ (αρχικό ποστ), που ακόμα και αυτό αλλάζει στο σήμερα (δείτε το link μου), γενικεύοντάς το για να επισημάνετε την πατριαρχική-απαγόρευση-των-γυναικών-στην-επαγγελματική-κουζίνα-και-πάσης-φύσης-επαγγέλματος-γενικώς (Hailfischnet & Λένα)

4ον Καταλαβαίνω ότι καμία δεν μπήκε στο κόπο να τσεκάρει τα link μου (δεν σχολίασε καμιά σας), αλλά σταθήκατε σε ότι καταλάβατε και ότι σας βόλεψε για να γράψετε μια τσιτάτη απάντηση (idril στο επιστρέφω).

"Μου φαίνεται θα ετοιμάζω το ποπκόρν μου στο εξής", σε αυτό συμφωνούμε idril.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ