Αναφορά σχολίου
#2 Θα μείνω κι εγώ στο ότι συζήτησες το θέμα της τηλεόρασης με παιδοψυχίατρο. Προσωπικά μου φαίνεται λίγο υπερβολικό+οι παιδοψυχίατροι ανάλογα με την εκπαίδευση/ειδίκευση που έχουν δεν είναι πάντα οι πλέον κατάλληλοι για συμβουλευτική γονέων.
Τέλος πάντων, δική μου άποψη αυτό.
Σου είπε ο παιδοψυχίατρος να μην έρχεται καθόλου το παιδί σε επαφή με τηλεόραση; Ακόμη π.χ. κι όταν είναι απλά ανοιχτή, χωρίς να παρακολουθεί; Ή σου είπε να μην έρχεται σε συστηματική επαφή με τηλεόραση;
Γενικά, ούτε εγώ είμαι υπέρ της υπερέκθεση σε τηλεόραση/τάμπλετ/κινητό, και ειδικά από μικρή ηλικία. Έχω δει τα αποτελέσματα και δεν είναι θετικά.
Αλλά, ας μην δαιμονοποιούμε την τεχνολογία. Οι ΤΠΕ έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και η σωστή χρήση τους και εξοικείωση των παιδιών με αυτές (στην κατάλληλη ηλικία, βέβαια) έχει θετικά αποτελέσματα.
Όσο για τα "Ζουζούνια" κι εμένα μου φαίνονται απίστευτα εκνευριστικά, έως κιτς θα έλεγα. Για κάποιο λόγο όμως (τον οποίο αγνοώ) φαίνεται να έχουν καταπληκτική επίδραση στα παιδιά. Μπορούν ακόμη και να "σώσουν" παιδιά από επικείμενο meltdown (προσωπική παρατήρηση προφανώς).
Μην "μπουκώνεις" την μικρή σου με τηλεόραση, αλλά μη της στερείς α) την κοινωνικοποίησή της, και β) την εξοικείωση με τον πραγματικό κόσμο. Τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν ερεθίσματα από τον έξω κόσμο, κι αυτά τα ερεθίσματα δεν είναι πάντα τα πιο ποιοτικά, αλλά είναι απαραίτητα για να ενταχθούμε σε αυτόν (γενικά μιλώντας, όχι για την τηλεόραση).

(ΥΓ. Θα το πάω λίγο μακριά, αλλά μου θύμισε μια light εκδοχή του Arkangel, από το Black Mirror).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ