Αναφορά σχολίου
'Η απλα εχουν λιγοτερο καπιταλιστικα ονειρα, ποια είναι η επιτομη του καπιταλιστικου ονειρου; να παραξεις τοσο πλουτο που να αποδεσμευτουν απο αυτον σε συνδοιασμο με τον λιγοτερο κοινωνικο ελεγχο πανω στο ατομο (ο αναρχικος τραπεζίτης είναι η επιτομη του καπιταλιστικου ονειρου).

Η Καπιταλιστικη θεωρηση είναι με το λιγοτερο κοστος να παραξεις το μεγιστο κερδος, δηλαδη ο πλουτισμος. Κανενα οικονομικο/πολιτικο συστημα δεν θεωρει την εργασία "κακη", περαν μερικων ανεφαρμοστων ρομαντικων. Οι διαφωνίες πανω στην εργασία είναι λεπτολογικες, όχι θεμελιακες. Οι ανθρωποι που εχουν αφοσμοιωσει την καπιταλισμο καλυτερα απο όλους είναι αυτοι που ονειρευονται "απαιδευτες" ζωες.

Σιγα μην δοξασουμε τους αργοσχολους και ντροπιασουμε τους εργατικους. Δεν είναι περιεργο που η "καλη ζωη" είναι επινοηση της Καπιταλιστικης Αμερικης. Οι λεξεις "αργοσχολος" και "εργατικος" χρονολογονται πολυ πριν τις λεξεις "καπιταλισμος" και οποια θεωρει εκαστος ως αντιθετη αυτου αλλα δεν το ομολογει. Πανε πες στις μηχανες του Κουμουνισμου ότι η εργασία είναι "κοροιδο και πρωτη υλη για αυτον".

Η εργατικοτητα θεωρηται σε όλα τα αξιακα συστηματα ως Αρετη, η οκνηρία/αργοσχολία ως πληγη στην προσωπικοτητα, ακομα και στα Καπιταλιστικα, Κουμουνιστικα και Ελευθεριακα (Κ.Κ.Ε. τυχαίο; δεν νομίζω).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ