Αναφορά σχολίου
#6 μετά από μια ολόκληρη 20ετία βασανισμού με το θέμα των κιλών, δίαιτες αδυνατίσματος με μαρούλια και ψητά, και επισκέψεις σε δεκάδες διαιτολόγους έχω να πω το εξής: οι δίαιτες με το ένα μαρούλι το ένα καρότο και το μισό στήθος κοτόπουλου βραστό, είναι εντελώς γελοίες (είναι σωστές ως προς το διατροφικό concept αλλά είναι γελοίες). Δεν ξέρω γιατί δεν το καταλαβαίνουν οι διαιτολόγοι αλλά είναι τελείως γελοίο και ανέφικτο να τραφεί ένας υπέρβαρος/παχύσαρκος αποκλειστικά με μαρούλια και ψητά από τη μια μέρα στην άλλη. Θα το κάνει. Για λίγο. Θα χάσει λίγο. Και μετά θα πάρει και αυτά που έχασε, και άλλα τόσα.
That being said, ΠΡΟΣΕΞΕ!!! Η σωστή διατροφή αυτή είναι. Τα μαρούλια, τα καρότα, η βρώμη, τα βραστά, τα ψητά. Όχι τα πιτόγυρα και οι πίτσες. Όχι οι τούρτες και οι πάστες. Αλλά για να φτάσει κάποιος να τρώει μανιωδώς πιτόγυρα και πίτσες και να φτάσει να είναι 130 κιλά (ενώ θα έπρεπε να είναι 60... μιλάω για τον εαυτό μου τώρα), δεν έχει ΜΟΝΟ διατροφικό πρόβλημα. Έχει ΚΑΙ ψυχολογικό. Μπορεί να μη βοηθάει ο θυρεοειδής (δικαιολογίες φτηνές) μπορεί να μην βοηθάει ο μεταβολισμός (δικαιολογίες σαχλές). Μπορεί. Το βασικό όμως είναι ότι δεν βοηθάει η ψυχή και το μυαλό!!!!!
Οπότε όταν πηγαίνεις στον διαιτολόγο, ενώ το προηγούμενο βράδυ έχεις φάει 3 πιτόγυρα, και παίρνεις το διαιτόχαρτο που σου λεει: πρωϊνό - 1 φρυγανιά σικάλεως με μέλι (χωρίς βούτυρο) και ένα φλυτζάνι τσάϊ, και πας να ξεκινήσεις το επόμενο πρωί τη δίαιτα, έχεις ήδη αποτύχει. Γιατί ούτε το σώμα σου, αλλά κυρίως (ούτε κατά διάνοια) το μυαλό σου, δεν είναι έτοιμα γι'αυτό.
Αυτό που χρειάζεσαι πρώτα είναι ένας ψυχολόγος. Να μιλήσεις, να αναλύσεις τον εαυτό σου, να τον καταλάβεις και να κατανοήσεις γιατί καταφεύγεις στο φαγητό. Γιατί το κακό, λιπαρό (και πάρα πολύ γευστικό) φαγητό σε ανακουφίζει. Να αρχίσεις να σε αγαπάς, και να θέλεις να σε καλυτερέψεις. Και τότε, η νοοτροπία σου θα αλλάξει. Γιατί αυτό πρέπει να γίνει για να μπορέσεις να φτάσεις στο σημείο να τρώς το βραστό και να το ευχαριστιέσαι. Πρέπει να εμπεδώσεις ότι το βραστό κοτόπουλο ή το ψητό ψάρι ή το μπρόκολο στον ατμό, είναι αυτό που θα σου δώσει τα θρεπτικά που χρειάζεσαι χωρίς να σε φορτώσει τοξίνες και πάχος. Και μετά θα βλέπεις το πιτόγυρο και θα ανατριχιάζεις, όπως βλέπει ο μη-καπνιστής το τσιγάρο. Και αν σε όλη αυτή την εξίσωση βάλεις μέσα και άσκηση (βγες στον δρόμο και περπάτα γρήγορα μισή ώρα την ημέρα πχ.), τότε τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά inside out!! Πίστεψέ με!!! Άκουσέ με!!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ