Αναφορά σχολίου
Καλοί οι νόμοι, αν τηρούνταν θα είχαμε μια πρόοδο. Αλλά δεν θα τηρηθούν, γιατί αυτό θα σήμαινε αυτοκατάργηση.

Είχα γράψει στην αρχή αυτού του καλοκαιριού - στο πρώτο άρθρο που δημοσίευσε η lifo για το θέμα - ότι ένα ιπποειδές δεν μπορεί να μεταφέρει βάρος μεγαλύτερο του 20% του σωματικού του βάρους, χωρίς μόνιμες, βαριές βλάβες.

Το νούμερο αυτό το επιβεβαιώνει και ο νόμος, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο σημερινό άρθρο.

Ένα γαϊδούρι ζυγίζει 150-180 κιλά, ένα μουλάρι μέχρι 250 κιλά. Το 20% από αυτά τα νούμερα μας δίνει 36 κιλά και 50 κιλά αντίστοιχα. Αν αφαιρέσουμε τα 15 κιλά που ζυγίζει το κάθε σαμάρι, μας μένουν 20 έως 35 κιλά ωφέλιμου φορτίου για το ζώο.
Σημειωτέον, αυτό ισχύει για ίσιωμα σε δροσιά, όχι για την ανηφόρα της Σαντορίνης κάτω από τον καυτό ήλιο.

Σε απλά ελληνικά, αν θέλουμε να τηρηθεί ο νόμος, κάθε φορά που βλέπουμε έναν ενήλικα τουρίστα πάνω σε γαϊδούρι ή μουλάρι, πρέπει να συλλαμβάνεται και να πληρώνει βαρύ πρόστιμο ο ιδιοκτήτης. Εκτός αν αποδειχτεί ότι ο ενήλικας ζυγίζει κάτω από 35 κιλά, πράγμα μάλλον απίθανο.

Ακόμα και με κάτω από 35 κιλά, το ζώο πρέπει μετά από κάθε τέτοια ανάβαση να ξεκουραστεί για μια μέρα τουλάχιστον. Όχι να ανεβοκατεβαίνει επί 10ωρο κάθε μέρα.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο νόμος δεν πρόκειται να τηρηθεί ποτέ. Θα βάλουν σε εμφανές σημείο έναν κουβά με νερό και μια τέντα για τον ήλιο (πράγματα που δεν κοστίζουν τίποτα) και αυτό είναι όλο.

Μόνο η πλήρης κατάργηση αυτής της αθλιότητας θα βοηθήσει πραγματικά τα ζώα.

Η Σαντορίνη είναι το πιο ζάπλουτο νησί της Μεσογείου. Τεχνικές λύσεις για να ανεβάσεις τουρίστες πάνω στο βουνό υπάρχουν άφθονες. Το να κακοποιείς ένα ζώο είναι έγκλημα και πρέπει να σταματήσει αμέσως - έτσι λέει και ο νόμος.

Ο νόμος, τον οποίο ανακοινώνουμε με φανφάρες, τον γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια, όλη η ελληνική κοινωνία αδιαφορεί. Μέχρι να έρθουν ξένοι να διαμαρτυρηθούν για τα αυτονόητα, να τους δείρουμε, να τους βρίσουμε, να βγάλουμε (του χρόνου) ακόμα έναν νόμο κ.ο.κ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ