Αναφορά σχολίου
Υπερτσουβαλιάζεις τρισμέγιστε.
Μια βασική (και πολύ σωστή) προϋπόθεση για να δημοσιεύσει η lifo το κάθε σχόλιο είναι, να είναι σχετικό με το θέμα του άρθρου.

Δηλαδή τι περιμένεις; Να περιγράψω όλες τις πολιτικο-κοινωνικό-θρησκευτικο-σεξουαλικές μου ανησυχίες και πεποιθήσεις, πριν γράψω κάτι για τα γαϊδουράκια και τα μουλάρια;

Το άρθρο μιλάει για την κακοποίηση των ζώων, άρα θα σχολιάσω πάνω σ' αυτό ακριβώς το θέμα.

Εννοείται ότι είμαι αντίθετος ΚΑΙ στην εκμετάλλευση των φτωχών συνανθρώπων μας, ΚΑΙ στην καταστροφή του περιβάλλοντος, ΚΑΙ σε πολλά άλλα τραγικά θέματα. Αλλά αυτά δεν ανήκουν στο θέμα του άρθρου.

Υ.Γ. Μετά από πάρα πολλά χρόνια ενεργού ακτιβισμού, έχω καταλήξει στο εξής - αυστηρά προσωπικό - συμπέρασμα: Είμαι πολύ μικρός και πολύ λίγος για να λύσω όλα τα προβλήματα του πλανήτη.

Άρα έχω τρεις επιλογές:
1) Δεν κάνω τίποτα (δεν θα σώσω εγώ τον κόσμο)

2) Διατρανώνω την αγανάκτηση μου για ΟΛΑ όσα θεωρώ στραβά και άδικα (μόνο που χρειάζομαι 24 ώρες/24ωρο για να ξιφουλκώ στα σόσιαλ μήντια επί παντός επιστητού)

3) Περιορίζομαι στο να προσφέρω ουσιαστικό έργο σε ΕΝΑΝ τομέα, στον οποίο θεωρώ ότι έχω να προσφέρω τα περισσότερα - λόγω ειδικών γνώσεων και δεξιοτήτων.

Όπως καταλαβαίνεις, η δική μου επιλογή είναι η νο. 3. Έτυχε να μπορώ να προσφέρω τα περισσότερα στον τομέα της προστασίας των ζώων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αδιαφορώ για συνανθρώπους μας που βασανίζονται. Σημαίνει ότι δεν μπορώ να τους βοηθήσω (μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω όλους όσους υποφέρουν).

Και θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό, αν κάποιος άλλος (εσύ π.χ.) αποφασίσει να ασχοληθεί με το πρόβλημα της εκμετάλλευσης των συνανθρώπων μας.

Δυστυχώς, τα προβλήματα του κόσμου μας είναι πάμπολλα και οι ακτιβιστές ελάχιστοι. Αν εσύ λοιπόν θεωρείς το πρόβλημα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων σαν πιο σημαντικό, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Θα είμαι ο τελευταίος που θα σε εμποδίσει στο έργο σου.

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, δεν χρειάζεται να μας τσουβαλιάζεις όλους, επειδή σε κάθε θέμα δεν βάζουμε μαϊντανό όλα όσα είναι στραβά στον κόσμο μας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ