Αναφορά σχολίου
@Achileas73, ένα γαϊδούρι μπορεί να ζήσει κατά μέσο όρο 15-16 χρόνια. Ο γείτονας μου είχε γαϊδούρι που έγινε 30 χρονών. Στα χωριά, μετά από 2,5 - 3 χρόνια τα ζώα είναι τόσο εξαντλημένα και άρρωστα που τα ξεφορτώνονται.
Συνήθως τα ξεφορτωνονται με τους βάρβαρους τρόπους που περιγράφει ο @Ramon Ramone πιο κάτω. Δεν ενδιαφέρονται καν να δώσουν έναν ήπιο θάνατο.
Μια ένεση ευθανασίας κοστίζει 10 ευρώ. Για ένα ζώο που σου έφερνε λεφτά πάνω-κάτω τον γκρεμό της Σαντορίνης για 2-3 χρόνια, το να το παρατήσεις στην τύχη του μόλις αρρωστήσει είναι σκατόψυχο.

Δυστυχώς, η απόκτηση ενός ιπποειδούς είναι πάφθηνη. Ιδιώς όταν βγάζει κανείς λεφτά όπως στην Σαντορίνη, τα λεφτά της αγοράς είναι πασατέμπος για τους εκμεταλλευτές.

Τώρα για τις παραδοσιακές κοινωνίες, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Τα ιπποειδή δούλευαν σκληρά, αλλά είχαν πολύ μεγάλες περιόδους ξεκούρασης. Δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ αγροτική δουλειά που να κρατάει 365 μέρες/χρόνο, 10 ώρες/ημέρα.

Τα ιπποειδή εξαναγκάζονταν λοιπόν σε σκληρή δουλειά πάνω από τις αντοχές τους, αλλά είχαν και μεγάλες περιόδους ανάπαυσης.

Δεν ήταν όλα ειδυλλιακά στις παλιές παραδοσικαές κοινωνίες. Υπήρχε και εκεί πολλή σκληρότητα προς τα ζώα. Οι άνθρωποι ήταν σκληροί και προς τον εαυτό τους (ας αναλογιστούμε σε τι συνθήκες ζούσαν).

Ο μέσος έλληνας του 19ου αιώνα ζύγιζε 40-50 κιλά. Μιλάμε για εντελώς διαφορετικά πράγματα από τους σημερινούς.

Αυτό που συμβαίνει στην Σαντορίνη δεν έχει καμμία σχέση με αυτά που γίνονταν στην επαρχία τους προηγούμενος αιώνες. Αυτό που συμβαίνει στην Σαντορίνη είναι σαδιστικός βασανισμός - και πρέπει να σταματήσει αμέσως.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ