Αναφορά σχολίου
Αγαπητέ Thanos 75. Όταν απάντησα έτσι στην κυρία Νάταλυ Χατζηαντωνίου, διατηρούσα την ελπίδα ότι τα πράγματα στη Μύκονο μπορούσαν να βελτιωθούν.
Να όμως που «πριν αλέκτωρ φωνήσαι» έχω αλλάξει γνώμη. Τώρα ξέρω πως από την τουριστική υπερανάπτυξη και εκμετάλλευση, για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Όπως και στη Βαρκελώνη στην Ισπανία ή το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία. Περιζήτητοι τουριστικοί προορισμοί με τεράστια προβλήματα, που ήδη έχουν αρχίσει αντίμετρα για να μπορούν να συνεχίσουν να αποδίδουν.
Θα ήθελα όμως, να δούμε πιο προσεκτικά την τελευταία πρόταση: Η μικροαστική αντίληψη και νοοτροπία των νεοελλήνων είναι που πάσχει...
Λέω λοιπόν ότι οι νεοέλληνες βομβαρδίζονται κυριολεκτικά από την ξύλινη γλώσσα της πολιτικής, τη λάσπη και τη σαπίλα των κάθε είδους μπλογκ, την πλαστή πραγματικότητα της τηλεόρασης, των Facebook, Intagram, tweeter κτλ. ΚΑΙ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ. Υπάρχει έλλειμα καλλιέργειας και αισθητικής στους σύγχρονους συνέλληνες. Αυτή είναι η θλιβερή αλήθεια της εποχής που ζούμε.
Διαβάζω LiFo διότι απευθύνεται σε πολιτισμένους ανθρώπους, σέβεται τον αναγνώστη, δε χρησιμοποιεί παραπλανητικούς τίτλους που ψαρεύουν κλικ, αναφέρει πάντα την πηγή, αποπνέει φρεσκάδα και πολιτισμό (ακόμα και τα σχόλια).
Προσεκτικά κοιτάξτε, ακούστε τι συμβαίνει γύρω μας. Θεωρώ πως η αντίληψη και νοοτροπία της πλειοψηφίας των νεοελλήνων πάσχει όχι μόνο σε ότι αφορά τη Μύκονο αλλά σε γενικές γραμμές.
Για όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σας και επαυξάνω.
Αντώνης Μακραντώνης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ