Αναφορά σχολίου
Καλέ μου άνθρωπε ΕΛΠΟ, είστε σωτός μεν σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά έχετε δυστυχώς πετάξει την μπάλα όχι απλά στην εξέδρα, αλλά στο φεγγάρι.

Ξιφουλκείτε εναντίον μου με τετριμμένα επιχειρήματα. Δεν έχω αγαπητέ καμμία αντίρρηση στην θεωρητική προτροπή "πρέπει όλοι να είμαστε φορολογικά τίμιοι".

Αλλά σε εντελώς πρακτικό επίπεδο έχουμε ένα κράτος που απο την μια καίγεται να μαζέψει φόρους και από την άλλη ΚΑΙ επιτρέπει ΚΑΙ εξωθεί ΚΑΙ δίνει κίνητρα στους πολίτες του να φοροδιαφύγουν.
Ολα αυτά γίνονται επί δεκαετίες και κανένας δεν σκέφτεται ότι η μέθοδος είναι αποτυχημένη. Γιατί άραγε;

Η ηθική προστακτική του Καντ είναι μια πολύ σωστή φιλοσοφική θέση. Είμαι 100% μαζί σας, στο ότι οφείλουμε να είμαστε τίμιοι.

Δυστυχώς αγαπητέ ΕΛΠΟ, όταν λέω σε κάποιον με 1000 τρόπους "έλα και κλέψε με", δεν μπορώ να περιμένω μετά ότι αυτός θα φερθεί σωστά και δεν θα θελήσει να με κλέψει για ηθικούς λόγους.

Το πιο λογικό θα ήταν να _αποτρέψω_ κάποιον από το να με κλέψει. Να κάνω την κλοπή δύσκολη και ασύμφορη. Για να γίνει αυτό, μια εκ των ουκ ανευ προϋπόυεση, είναι να μην διορίζω νοτοπουλάκια.

Προσοχή, εδώ έχουμε μια σημαντικότατη παρεξήγηση:
Εσείς με έχετε ήδη (αδίκως) τοποθετήσει στο κουτάκι των "δεν πληρώνω". Νομίζετε για μένα, ότι εγω χρησιμοποιώ τα νοτοπουλάκια σαν φτηνή δικαιολογία για να μην πληρώσω φόρους.
Η υπόθεση σας για μένα είναι δυστυχώς εντελώς λάθος.

Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα να πληρώσω φόρους. Μάλιστα πιστεύω ότι χρειαζόμαστε _ψηλότερη_ φορολόγηση, όχι χαμηλότερη.

Απλά λέω ότι όταν το κράτος δίνει στους πολίτες του ΚΑΙ τα κίνητρα ΚΑΙ τις ευκαιρίες να κλέψουν, τότε θα κλέψουν. Και η μόνη λύση είναι να σταματήσει να τους δίνει τα κίνητρα και τις ευκαιρίες.

Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει η κυβέρνηση να γίνει πρώτα τίμια.
Αρα θα περιμένουμε για πολύ ακόμα ;-(

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ