Αναφορά σχολίου
Η αλήθεια είναι πως ο Μαρκος Σεφερλής εκπροσωπεί ενα είδος θεάτρου οπου ως βασικά χαρακτηριστικά του έχει όλα όσα λέει η Ελένα Ακρίτα. Δεν εχω δει σε παράσταση του-τουλάχιστον μέχρι τη περίοδο που που είχα επαφή με τα έργα του να διακωμωδεί κανένα χρυσαυγίτη λόγου χάρη. Ή κομψά και έμμεσα "να μας την λέει" όπως πχ έκαναν κάποτε τα Ημισκούμπρια. Οτι χαϊδεύει τα αυτάκια του κοινού του τα χαιδεύει. Αλλα και ποιός απο τους ευρείας αποδοχής δεν το κάνει;
Δε γίνεται όμως να μην επισημάνει κανείς οτι οι γυναίκες στα έργα του έχουν μόνο υποστηρικτικούς ρόλους, έχουν ελάχιστες ατάκες και κυρίως προορίζονται για οφθαλμόλουτρο.
O Μάρκος Σεφερλής ως τελευταίος -μάλλον-εκπρόσωπος της επιθεώρησης είναι ο κύριος αποδέκτης της αντιπαράθεσης σχετικά με το τι αποτελεί κωμωδία και ως πότε ένα χιλιοειπωμένο ανέκδοτο μπορεί να θεωρείται αστείο.
'Οσον αφορά τη κριτική της Ακρίτα προς το κοινό του θα έλεγα πως δε μου φαίνεται τόσο δεικτική όσο αφήνει να εννοηθεί στη συνέντευξη του ο Σεφερλής. Πιστεύω πως αναφέρεται στο επιλέγουμε να πριμοδοτούμε, δε σημαίνει πως το κοινό του δεν είναι εν δυνάμει σκεπτόμενο. Το θέμα είναι τι το ταϊζεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ