Αναφορά σχολίου
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, αλλά παράλληλα και εξοργιστικό για το πως έχουν τα πράγματα.

Λείπει η πειθαρχεία. Λείπει η επιβολή κανόνων απ' τον δάσκαλο. Η εξουσία πρέπει να βρίσκεται στα χέρια του δασκάλου/καθηγητή και όχι στα χέρια του γονέα. Πόσο μάλλον του παιδιού που δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα.
Απαραίτητο στην εξουσία εκπαιδευτικού είναι ότι πρέπει να είναι ΥΓΙΗΣ εξουσία. Να βάζει τα σωστά όρια και να μην είναι εξουσιομανής όπως ήταν παλιά ο καθηγητής με την βέργα. Έτσι θα πάρει και ο μαθητής ένα παράδειγμα προς μίμηση.

Πριν αρκετά χρόνια (10+) που πήγαινα και εγώ σχολείο, υπήρχαν στιγμές που μαθητές κάνανε την ζωή πατίνι σε συγκεκριμένους δασκάλους. Αλλά πάντα υπήρχε η λύση της απουσίας/αποβολής, της κακής βαθμολογίας λόγω διαγωγής και η λύση του διευθυντή που έκανε τις απαραίτητες ενέργειες. Κανένας γονιός δεν πήγαινε σε κανέναν δάσκαλο να πει τίποτα για καταγγελίες. Παρά μόνο να ρωτήσουν τι γίνεται και πως πάει το παιδί τους στην τάξη.

Αυτά που διαβάζω στο παρόν άρθρο είναι εξοργιστικά και αδιανόητα. Και σίγουρα φταίνε οι γονείς που νομίζουν ότι τους ανήκει ο κόσμος και δεν ξέρουν πως να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά τους κάνοντας τα επικίνδυνα για τον εαυτό τους και τον περίγυρό τους.

Έχει χαθεί ο σεβασμός μεταξύ του δασκάλου και μαθητή. Έχει χαθεί ένας συνδετικός κρίκος. Έχει χαθεί το ενδιαφέρον για μάθηση. Έχει χαθεί η τιμωρία. Είναι δυνατόν να καις το σχολείο ή να μαχαιρώνεις άνθρωπο και να μην σε αγγίζει τίποτα;

Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι το γεγονός της μονιμότητας. Δεν γίνεται πάνω που οι σχέσεις μεταξύ καθηγητή-μαθητή γίνονται πιο καλές και βρίσκεις τα "κουμπιά" της τάξης, να σε στέλνουν σε έναν άλλον όχλο να δαμάσεις.

Μέσα απ' αυτό το άρθρο και προσωπικές εμπειρίες μας, μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε το πρόβλημα που υπάρχει ακόμα με τον σεξισμό, το body shaming, την απαξίωση συνανθρώπου, ακόμα και στις πολύ νεαρές ηλικίες.

Το άλλο πρόβλημα που εμφανίστηκε μέσα στα χρόνια είναι ότι με τον ντόρο που έγινε με το "bullying", η κατάχρηση της λέξεις και των καταγγελιών έχει φέρει τα πράγματα στα άκρα. Θεωρούμε bullying το να επιπλήξεις τον μαθητή την ώρα που κάνει μάθημα. Είμαστε σοβαροί; Χρησιμοποιούμε κάτι τόσο σημαντικό για κάτι τόσο ασήμαντο; Δυστυχώς το θετικό κίνημα του anti-bullying έχει γυρίσει μπούμερανγκ.

Στα σχολεία της οικονομικής, αλλά προπάντων κοινωνικής κρίσης, δεν υπάρχουν τάξεις αλλά αταξίες. Θλιβερό. Ιδιαίτερα όταν σκέφτεσαι πως αυτά τα παιδιά θα είναι οι επόμενοι που θα πάρουν στα χέρια τους αυτή την χώρα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ