Αναφορά σχολίου
Σχετικά με τους "φασίστες" Ούγγρους, Πολωνούς και λοιπούς Ανατολικοευρωπαίους που στηρίζουν αντιμεταναστευτικές πολιτικές. Σ' όλη τη νεώτερη ιστορία τους η πολυπολιτισμικότητα τους γύριζε μπούμερανγκ. Ισχυροί γείτονες που εποφθαλμιούσαν εδάφη (Ρώσοι, Αυστριακοί, Οθωμανοί, Πρώσοι, Σουηδοί κτλ) υποδαύλιζαν θρησκευτικές και εθνικές συγκρούσεις στο εσωτερικό τους με αποτελέσματα γνωστά. Διάλυση των εν λόγω κρατών και μοιρασιά των εδαφών τους.
Στον 20ο αιώνα η ίδια ιστορία. Οι γερμανικές μειονότητες της Πολωνίας και της Τσεχοσλοβακίας οδήγησαν σε γερμανική εισβολή. Μεταπολεμικά η πολυπολιτισμικότητα χρησιμοποιήθηκε ως προπαγάνδα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα κατά των εθνικών κινημάτων. Και δεν είναι τόσο μακρινό παρελθόν: Γιουγκοσλαβικοί πόλεμοι, ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με πρόσχημα της προστασίας της ρωσικής μειονότητας.
Το ότι αυτοί οι λαοί είναι πλέον επιφυλακτικοί είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο. Επιπλέον το "white guilt" γι' αυτούς είναι κάτι ξένο, αφού ποτέ δεν υπήρξαν αποικιοκρατικές δυνάμεις, επομένως δεν συμμερίζονται την ανάγκη "εξιλέωσης" των Δυτικοευρωπαίων.
Εξαίρεση φυσικά η Ρωσία που λόγω ιστορίας και μεγέθους είναι πιο πολυπολιτισιμκή από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ