Αναφορά σχολίου
Ο Ρίτσος πριν πόσους αιώνες έζησε;

Η βασική αρετή των σημερινών, και των παλιότερων επίσης, Ελλήνων είναι ότι όταν πιστέψουν σε κάτι μπορούν να το επιτύχουν σε χρόνους και με τρόπους που σε έναν βορειοευρωπαίο φαίνονται ακατάλυπτα.

Είτε αυτό είναι ο χρόνος ολοκλήρωσης των ολυμπιακών έργων είτε η άμυνα στο 731. Απλά έχουν περιοριστεί πάρα πολύ τα πράγματα στα οποία "επιτρέπεται" να πιστεύουν οι Έλληνες. Διότι πάντα υπάρχει ένα πάρα πολύ συγκεκριμένο κομμάτι που είναι έτοιμο να χλευάσει την πίστη στο οτιδήποτε.

Καταλαβαίνεις ότι δεν μιλάω αποκλειστικά για θρησκευτική πίστη.

Δεν γίνεται να είναι κλεισμένοι σε loose-loose situations όσοι θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες. Τι περιμένεις; Να κάνουν πόλεμο για να αποδείξουν τις αρετές τους σε όσους τους θεωρούν ενάρετους; Τότε θα είναι πολεμοχαρείς, όχι ενάρετοι.

Ρίξε μια ματιά για τη ζωή του Κωνσταντίνου Καλλάρη και των παιδιών του. Η τελευταία του κόρη πέθανε το 2007. Ελπίζω να σε καλύπτει χρονικά.

Αν σου είναι πολύ πολεμικό το κλίμα διάβασε για τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Αναστάσιο. Αν σου πέφτει πολύ παπαδερός διάβασε για τον Δεσποτόπουλο. Δεν ξέρω τι ψάχνεις. Ειλικρινά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ