Αναφορά σχολίου
Σίγουρα η πρόληψη, η καταστολή και η παραδειγματική τιμωρία ανάλογων περιστατικών δρουν συνεργιστικά κι αποτελεσματικά. Όμως είναι πολύ δύσκολα για όλους τους προφανρίς λόγους που εκτίθενται ατο άρθρο.

Αντίθετα μια αντιμετώπιση που είναι σχετικώς εύκολη (αλλά απαιτεί κοινωνική αλλαγή) είναι να αποδυναμωθεί ακριβώς ο μηχανισμός που δρα η εκδικητική πορνογραφία, δηλαδή το στοιχείο της ντροπής, ιδιαίτερα για τις γυναίκες στο πλαίσιο του φαλλοκρατισμού.
Η ντροπή είναι εξωγενης, από την κοινότητα προς το άτομο, αντίθετα από την ενοχή που δρα εσωτερικά από το άτομο προς τον εαυτό του. Σε κοινωνίες ντροπής τελείται χαρακίρι άλλωστε.
Αφαιρώντας δηλαδη το στοιχείο της ντροπής (συνουσιάστηκε με τον τάδε, συνουσιάστηκε με περισσότερους, συνουσιάστηκε ελανορθόδοξα, Ε ΚΑΙ;;;) καθίσταται ανίσχυρη η εκδίκηση ως εκδίκηση. Δεν μπορείς να ντροπιάσεις κάποιον χωρίς την έγκρισή του, ουσιαστικά.

Παραμένει βέβαια το επίμαχο υλικό ως υλικό αυνανισμού για τους υπόλοιπους κακοήθεις (αφού δεν λογαριάζει συναίνεση στο ανέβασμα στο δίκτυο αντίθετα απο το επαγγελματικό υλικό πορνό) αποτελώντας κατάφωρη παραβίαση ιδιωτικότητας Σε αυτό δεν έχω λύση, δυστυχώς...
Το στίγμα της ντροπής όμως στο χέρι μας είναι να καταπέσει. Κάποια φωτογταφήθηκε γυμνή ή βιντεοσκοπήθηκε σε περιπτύξεις, ε και;;;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ