Αναφορά σχολίου
Κοίτα η Συμφωνία έχει θετικά στοιχεία αλλά εντάξει ναι να μην ήταν τόσο μυστικοπαθής αρχικά καθώς μονάχα αργότερα έκανε γνωστές τις λεπτομέρειες, αυτό ναι. Παίχτηκαν πολλά παρασκήνια βέβαια γιαυτό ίσως οδήγηθηκε η κατάσταση εκεί. Ωστόσο αναφέρθηκα στο Μακεδονία ξακουστή μόνο. Αυτό η αλήθεια είναι δεν ξεκίνησε από αυτόν, ούτε υπονόησε ποτέ απαγόρευση της. Από κάτι και καλά "Μακεδομάχους" και ακροδεξιά σχήματα και δικά τους ΜΜΕ ξεκίνησε. Μένουν αποκλειστικά σαυτό, όλο αυτό σχολιάζουν. Και όλο βίντεο προβάλλουν για το που ακούστηκε σε ποιο μέρος και πόσο περήμανοι πρέπει ναμαστε ως λαός που ακούστηκε εκεί. Το θεωρώ απλά χαζό.

Όπως είπα κιόλας, κατάφεραν να το απαξιώσουν και ας μην το έχουν συνειδητοποιήσει. Σαν να κατάντησε σύνθημα συλλαλητηρίου. Σαν δηλαδή να ακούγαμε κάθε μερα τον ιερό Εθνικό Ύμνο. Αντιλαμβάνεσαι πως παίζουν το άσμα ακόμα και σε ΆΚΥΡΕΣ περιστάσεις?! Σε λίγο θα γίνεται γιορτή σε ΚΑΠΗ και στο άκυρο θα παίζουν αυτό. Βλέπεις πχ Αυστραλία σε κάποιο Σύλλογο εκεί που ακουγόταν ο Ύμνος κάθε έτος να ακούς το άσμα, να απορούν τυχόν καλεσμένοι Αυστραλοί και κάτι φουσκωμένοι από περηφάνεια Ομογενείς να ενοχλούνται κιόλας όταν τους εξηγούν τα περί ξακουστής και δεν γίνονται και πολύ κατανοητοί. Έγινε γενικά κάτι σαν "μόδα" στο ιντερνετ. Και αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τόσο ιστορικό τραγούδι!.

Για να δεις που έφτασε το θέμα. Στο φβ μια "φίλη" μου δασκάλα ελληνικών ("μακεδονομάχισσα") στην Γερμανία ρωτούσε για προτάσεις για την μαθητική γιορτή 25ης Μαρτίου που θα διοργάνωνε και έλεγε η ίδια πριν τον Εθνικό Ύμνο να βάλει δυνατά και το Μακεδονία ξακουστή (έτσι στο άκυρο, δίχως καν να υπάρχει μακεδονικό θέμα στα ποιήματα των παιδιών ή στο μικρό θεατρικό) να το ακούνε όλοι μιας και θα στέκονται προσοχή. Όταν της επεσήμανα πως είναι περιττό, άκυρο άσκοπο τέλος πάντων και πως θα ηταν καλυτερα να γινει η γιορτή όμορφα οπως πάντα μόνο που δεν έβρισε λεγοντας μου κατι τύπου Μηπως εισαι προδότης και εσυ; Θα το βαλουμε και θα βαλουμε βιντεο στο ιντερνετ για να το δουν ολοι ετσι να τους πονέσει λίγο. Ασχολίαστο έμεινε. Τελικά δεεεν. Οι γονείς νομίζω δεν θέλαν κάτι τέτοιο. Δεν τους εβρισε ως προδότες ομως γιατί πολύ απλά θα την απέλυαν, δεν την έπαιρνε (μου θυμίζει εκεινη την Μπιτάκου, αυτόκλητη Αρχηγό των συλλαλητηρίων που ήθελε να εισβάλλει στην Βουλή, προκάλεσε επίθεση των φανατικών εναντίον των ΜΑΤ με αποτελεσμα να ριξουν χημικα και να χαλασει η ειρηνικη διαδηλωση με την ίδια ναναι η πρώτη που εξαφανιστηκε απ την Πλατεια με το που επεσε το πρωτο χημικό, καλα τα βιντεάκια που εβγαζε τον εαυτο της, οταν ομως ειν να συγκρουστεις με ΜΑΤ ή στην περιπτωση που λεω με αφεντικο, αλλαζει το θεμα).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ