Αναφορά σχολίου
Χμ, υπάρχει η ενοχλητική λεπτομέρεια ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έκοβαν στίχους από τους Σαββόπουλο-Πανούση, αντίστοιχα. Έβαζες ν' ακούσεις το δίσκο και κάποιοι στίχοι έλειπαν, γιατί ενοχλούσαν την κρατική λογοκρισία. Και να 'ταν μόνο αυτοί: μέχρι και κωμωδία του Βουτσά είχε απαγορεύσει η λογοκρισία γιατί "σατίριζε" τον Παπανδρέου. Χάλια ταινία, αλλά το θέμα ήταν ότι ναι, απαγορεύτηκε. Πώς το λένε, την έπαιρναν από τις αίθουσες, δεν μπορούσες να την δεις.

Η σύγκριση με το σήμερα και τα right is the new left πού κολλάνε? Υπάρχει συριζαϊκή λογοκρισία, κόβει στίχους και σκίτσα, κατεβάζει παραστάσεις; (Χμ, δεν ξέρω αν θέλετε να το σκαλίσουμε αυτό το θέμα, τα τελευταία χρόνια μία παράσταση κατέβηκε και δεν ήταν από κρατική λογοκρισία.)

Τώρα, αν ο κ. Θεοδωρόπουλος κάνει ρατσιστικά σχόλια (που κάνει), πολύ ορθώς τον τρέχουν στα δικαστήρια οι θιγόμενοι. Κατά τα λοιπά, υπάρχει τέλεια ανοχή. Ο Αρκάς σκιτσάρει ελεύθερος τις ανοησίες του, ο Θεοδωράκης κάνει ανενόχλητος τα θλιβερά φασιστικά του κηρύγματα. Και βάζει μέσα και τα αντισημιτικά του αλλά, αυτός, δεν αντιμετωπίζει κανένα δικαστήριο. Ναι, ως προς αυτό δικαιούται να αισθάνεται αδικημένος ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Οι υπόλοιποι, έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε τον όποιο Αρκά για τον όποιο λόγο, που εσάς μπορεί να μην σας αρέσει, χωρίς να θεωρείται αυτό "φίμωση" ή δεν ξέρω τι άλλο;

Ναι; Ευχαριστώ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ