Αναφορά σχολίου
Οκ, δεν αμφισβητώ ότι υπάρχει έρευνα, αλλά θα με ενδιέφερε να δω μεθοδολογία και διάχυση πληθυσμιακού sample και, φυσικά, χρονιά. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και μία -αν όχι αύξηση- τουλάχιστον βελτιστοποίηση (στην εκφορά) των αγγλόφωνων ελληνικών group, τα τελευταία χρόνια.

Από εκεί και πέρα η ένστασίς μου αφορά στο λεχθέν: 70% του πληθυσμού ακούει μόνον σκυλάδικα κι αυτό επειδή έχω την αίσθηση ότι ο άνθρωπος που ακούει αποκλειστικά και μόνον σκυλάδικα πρέπει, κάπως, να μειοψηφεί (wishful thinking?), τα λαϊκά, τα υβριδικά νεοδημοτικίζοντα, τα εντεχνοειδή είναι άλλες κατηγορίες και ουχι μικρές. Αρκετά δε άτομα (απ' αυτά που μπορεί να ακούνε από μέταλ μέχρι laurie anderson) ακούν ΚΑΙ σκυλάδικα, σε επιλεκτικές φάσεις, οπότε η αρχική διχοτόμιση των μεν και των δε μου φαίνεται ολίγον τι άτοπη... (Όσο κι αν προσωπικά κάθε φορά ξύνω την κεφάλα μου με απορία, αναφορικά με τους συνδυασμούς. Τελοσπάντων τις μουσικές αποστάσεις τους να κρατούν από τα αυτιά μου κι ας κάμνουν ό,τι θέλουν).

Πριν κάποιο καιρό είχα βρεθεί σε σουβλακερί της πανόρμου, οπου συνηθίζει να παίζει mad tv ή κάτι τέτοιο: σάββατο βράδυ το λοιπόν, όλη η οπτικοακουστική καμενιά υπό μορφή σκυλάδικου στα όρια του λούμπεν (ευτυχώς η ένταση χαμηλή). Δεν πιστεύω ότι αυτά αντιπροσωπεύουν, πια, τον μέσο όρο, γιατί διάολε θα ενοχλούμουν σε καθημερινή βάση.

Η κατάντια του ραδιοφώνου είναι, απλώς, λυπηρή. Τουλάχιστον για εμάς που μάθαμε πράγματα και από το ραδιόφωνο, με παραγωγούς που αντιλαμβανόσουν, πολύ καλά, ότι επιλέγουν και αγαπούν και ενθουσιάζονται με ότι βάζουν, κι όχι η σημερινή αηδία που έχουν 50κομμάτια στο playlist 24/7/365, και δώστου και μπήχτου επανάληψη στην επανάληψη. Αλλά αυτό το ραδιοφωνικό είναι έτερο πρόβλημα, μεγάλη κουβέντα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ