Αναφορά σχολίου
Ramon, κακώς επαναλαμβάνεσαι. Όχι, δεν έχει δικαίωμα κάποιος να κλέψει την ταυτότητα σου, το τρεϊντμαρκ σου για να αυτοπροσδιοριστεί εθνικά. Σε περίπτωση δε που το κάνει, επιβάλλεται ή να ταυτιστεί με σένα σε κάποιο ποσοστό, ή να διαχωρίσει παντελώς την θέση του. Δεν ονοματοδοτεί το μέρος τους ανθρώπους, αλλά αντίστροφα. Ακόμα και οι "αμερικάνοι" (ένα αστείο επιχείρημα που κυκλοφόρησε) δεν ονομάζονται Τσερόκι-ανοι ούτε Απατσι-τες. Αμερικάνοι ονομάζονται, από το όνομα που ΑΥΤΟΙ έδωσαν στα εδάφη που κατέκτησαν.
Το όλο μακεντόνσκι παραμυθάκι δεν χτίστηκε στην βάση του τοπωνυμίου, αλλά στην κληρονομιά. Αν ήξερες δε αναλυτικά την ιστορία του όλου θέματος, θα καταλάβαινες ότι όλα αυτά περί "δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού", "εθνικός προσδιορισμός βάσει τοπωνυμίου" είναι υποκριτικές ανοησίες στο τετράγωνο.
Τέλος, κακώς μου παραθέτεις το κείμενο της συμφωνίας. Το έχω διαβάσει από τότε πρωτοεκδόθηκε στα μηντια και δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Οποιαδήποτε υποσημείωση με ψιλά γράμματα έχει ΜΗΔΕΝΙΚΗ ισχύ μπροστά στην κεντρική ιδέα, στο τρεϊντμαρκ. Κοντολογίς, σε 30 χρόνια από τώρα, όλος ο πλανήτης όταν θα αναφέρεται σε αρχαία Μακεδονία θα κάνει άμεσα το λινκ στο μυαλό με την μονη Μακεδονία που θα υπάρχει στον Άτλαντα - την "Βόρεια Μακεδονία". Και τρεχα εσύ μετά να παραθέτεις τα "ναι, αλλά" και τους όρους μιας ξεχασμένης και αδιάφορης -για τον μέσο πολίτη του πλανήτη- συνθήκης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ