Αναφορά σχολίου
1 ) Σε παραγκουπόλεις ζουν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο
Όνειδος της διεθνούς κοινότητας
( 21 Σεπτ 2010 )
Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλον τον κόσμο ζουν σε παραγκουπόλεις χωρίς καμία υποδομή, χωρίς υπηρεσίες, και εκτίθενται καθημερινά σε κάθε μορφής κίνδυνο και καταστροφή, κυρίως καταστροφές φυσικές και κλιματικές, ανακοίνωσε την Τρίτη η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού .

«Περίπου ένα δισεκατομμύριο πολίτες ζουν σε τελείως ανθυγιεινά σπίτια, σε πολύ επικίνδυνες περιοχές, χωρίς να υπάρχει καμία υποδομή ούτε και οι αναγκαίες υπηρεσίες που θα βοηθούσαν να μειωθούν οι καθημερινοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν», αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας με θέμα τις καταστροφές στον κόσμο.

Σύμφωνα με την έκθεση οι κίνδυνοι σε όσους ζουν σε παράγκες εστιάζονται κυρίως στις κλιματικές αλλαγές, στην κακοκαιρία και στην έλλειψη υγειονομικών υπηρεσιών, αλλά κίνδυνος υπάρχει και από τη βία που καρποφορεί σε τέτοιες περιοχές. 

Ο αριθμός των ατόμων που εκτίθενται σε τέτοιους κινδύνους μπορεί να φτάσει και το 1,4 δισεκατομμύριο το έτος 2020 εάν η διεθνής κοινότητα δεν κινητοποιηθεί «για να βελτιωθούν οι συνθήκες των ανθρώπων που ζουν σχεδόν στο δρόμο». 

2 ) Το 23,5% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

enet.gr, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011
Τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν έκκληση για μια ενεργειακή επανάσταση που θα παράσχει ηλεκτρική ενέργεια στον παγκόσμιο πληθυσμό, βοηθώντας στην καταπολέμηση της φτώχειας, επισημαίνοντας ότι 1,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Η ρύπανση του αέρα από τη χρήση των καυσίμων βιομάζας και του άνθρακα σε φτωχές χώρες προκαλεί ετησίως το θάνατο περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπων, αριθμός διπλάσιος από αυτόν των θανάτων που συνδέονται με την ελονοσία.
Τα καύσιμα από βιομάζα και ο άνθρακας είναι παραδοσιακά ενεργειακά προϊόντα για περίπου 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, από τον συνολικό παγκόσμιο πληθυσμό των 6,8 δισεκατομμυρίων.

3 ) 2,6 δισεκατομμυρια ανθρωποι δεν εχουν προσβαση σε τουαλετα.
Πηγη : Νιου Γιορκ Ταιμς ( 20 Μαρτιου 2008 )


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ