Αναφορά σχολίου
Διερωτώμαι σε παρόντα χρόνο και για τον ελλαδικό χώρο:

Είναι τυχαίο που το "αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι", η κριτική για το ρεπορτάζ για το Μάτι, ο εμπρησμός βιβλιοπωλείων*, η προσεπίκληση στη λογοκρισία για λόγους προσβολής της ταυτότητας ενός εκάστου έχουν ως επί των πλείστων κοινή ιδεολογική προέλευση;

Ο ισχυρός είναι που θέλει να φιμώνει τις αντιπολιτευόμενες φωνές. Και στην Ελλάδα ο ισχυρός δεν φοράει απαραίτητα γραβάτα στη χώρα μας. Πχ ο πρωθυπουργός δεν φοράει. Ούτε οι κουκουλοφόροι-εμπρηστές βιβλιοπωλείων. Έχουν και οι δύο όμως την ισχύ να απαιτούν να μην υπάρχουν αντίθετες με τις δικές τους απόψεις. Και ένα -διόλου ευκαταφρόνητο- ποσοστό της κοινωνίας ή το αποδέχεται ή απλά το ανέχεται.

Να πούμε ότι ο Έλληνας δημοσιογράφος, σε γενικές γραμμές, είναι άκακος και αβλαβής για τον ισχυρό. Γι΄αυτό και για τα εξοπλιστικά δεν μάθαμε ποτέ τίποτα από εδώ και οι πληροφορίες ήρθαν πακέτο από Γερμανία όπως και για τη Siemens (σ.σ. ό,τι μάθαμε για τα εξοπλιστικά ήταν από τον Τέλλογλου, εργαζόμενο στον ίδιο σταθμό που μας είπε και για το Μάτι, τυχαίο;).

Η κουλτούρα του "εναλλακτικού" δημοσιογράφου στην Ελλάδα δεν είναι να κάνει έρευνα και να αποδείξει ή να υποδείξει παρανομίες ή άλλες βλαβερές συμπεριφορές. Η κουλτούρα του "εναλλακτικού" δημοσιογράφου είναι αν ποτέ συλληφθεί κανένας εμπρηστής βιβλιοπωλείου να μας πει πως του συμπεριφέρθηκε η αστυνομία, να μας πει ότι η δικαιοσύνη που θα τον δικάσει ότι είναι μεροληπτική και να διαφημίσει την πορεία των αλληλέγγυων κατά την οποία θα καούνε κι άλλα πράγματα πέραν του βιβλιοπωλείου.

Η αφωνία -συνήθως- στην Ελλάδα είναι πρωτίστως εθελοντική.

--------
* Ναι, ζητώ συγγνώμη που το αναφέρω ξανά, ξέρω ότι δεν κάνει, αλλά όταν διαφωνούμε με το περιεχόμενο ενός βιβλίου ή με τον συγγραφέα του ή με τον εκδότη του ΔΕΝ δικαιολογείται να κάψουμε το βιβλιοπωλείο που εμπορεύεται τα βιβλία αυτά είτε αναφερόμαστε στον Άδωνι είτε στον Πλεύρη Sr είτε στον Καραμπελιά. Ποιος πχ θυμάται ότι η Νέα Θέσις, το βιβλιοπωλείο που πουλούσε τα βιβλία του Πλεύρη, το 2007 καιγόταν κάθε 15 μέρες;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ