Αναφορά σχολίου
"Όταν λέει ο Τζήμερος η διαχείρηση όλων των αρχαιολογικών χώρων σε ιδιωτικές εταιρείες, είναι ανάλγητος νεοφιλελεύθερος".

...Πφφ! Μιλούν όλοι, μιλά κι ο άνθρωπος που (καμία σχέση με τον χώρο δεν έχει και) κάνει δηλώσεις τύπου: "Χοντροκομμένα αγάλματα νεοπλουτίστικης αντίληψης" και κρίνει πιέτες, απ' την τηλεόρασή του υποθέτω.

...επίσης, ναι μωρέ, μόνος του έχει αυτές τις ιδέες:

"Μπορεί η ιδιωτικοποίηση να σώσει τους θησαυρούς της αρχαίας Ελλάδας; Το ερώτημα αυτό χρησιμοποιείται ως τίτλος σε πρόσφατο άρθρο του αμερικανικού περιοδικού Time όπου παρουσιάζεται η άποψη-πρόταση της ανάληψης από ιδιωτικές εταιρείες της διαχείρισης (ανάπτυξης, προώθησης και ασφάλειας) συγκεκριμένων υποβαθμισμένων αρχαιολογικών χώρων με αντάλλαγμα ένα μέρος των εσόδων που θα προέκυπταν από τον τουρισμό.

Η άποψη προτείνεται από τον Αμερικανό αρχαιολόγο Στέφανο Μίλερ (Stephen Miller), καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ, ανασκαφέα του χώρου της αρχαίας Νεμέας και Έλληνα υπηκόου από το 2005, ο οποίος μίλησε στη συντάκτρια Σάρλοτ Μακντόναλντ-Γκίμπσον, επισημαίνοντας επίσης την έλλειψη χώρων εξυπηρέτησης των επισκεπτών -ξενοδοχείων και εστιατορίων- γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο λέγοντας: «Το Υπουργείο Πολιτισμού κάνει κάποια πράγματα πολύ καλά: κάνει άψογη δουλειά στη συντήρηση, είναι πολύ καλοί (οι φορείς του) στη διοργάνωση εκθέσεων αλλά είναι κακοί επιχειρηματίες». (...)

https://www.archaiologia.gr/blog/2014/01/20/ιδιωτικοποίηση-αρχαιολογικών-χώρων-o/

_____________

"Α ξέχασα η Δήλος είναι δίπλα στην Μύκονο οπότε ο Ελληνάρας που συνεχίζει την παράδοση της αριστεράς από τον παππού του ακόμα, δεν έχει θέση σε τέτοια μέρη."

άρτσι μπούρτσι και λουλάς, πραγματικά όμως.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ