Αναφορά σχολίου
Δεν έδινε. Εγώ το είχα ζητήσει. Ήταν 1988-1990 και μου είχε πει "παιδί μου, εγώ δεν είμαι ο Γκάλης"...

Αλλά είχα μεγαλώσει σε ένα σπίτι που υπήρχε το βιβλίο της Εκδοτικής Αθηνών Φίλιππος και είχα πάθει πλάκα με μια εκ των εικόνων του (αυτή του κρατήρα του Δερβενίου) που είχε εξάψει την φαντασία μου.

Ο Ανδρόνικος είχε μεγαλύτερη αξία από τον Γκάλη στο δικό μου το μυαλό (αν και το τριπλό σπάσιμο με τον Τσατσένκο ήταν παρόμοιας ομορφιάς με τον κρατήρα).

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη επίσκεψη στο Δίον, όπου ανέσκαπτε ο έτερος star Παντερμαλής (μιλώ για αρχές 90). Ούτε και αυτή στη Δωδώνη. Μαγικός Μυστράς 28η με ομίχλη να μη βλέπεις στα δύο μέτρα. Φοβερό το ιερό των Καβείρων στη Σαμοθράκη. Φοβερή και η δουλειά της ιταλικής αρχαιολογικής στην Πολιόχνη και στην Ηφαιστεία στη Λήμνο (εν αντιθέσει με αυτή της γαλλικής στη Δήλο). Η αρχαία Θήρα και το Ηραίο στη Σάμο παράγουν επίσης πολύ δυνατές εικόνες.

ΥΓ Το ξέρεις ότι παίζει είτε να έχουμε ειδωθεί live είτε να έχουμε -κατ' ελάχιστον- κοινούς γνωστούς;

Στα πλαίσια αυτά, θα ήθελα να ζητήσω, και από τους δυο μας, στις εγνωσμένες και δεδομένες διαφωνίες μας, να κρατάμε χαμηλούς τόνους. Αναγνωρίζω και στους δύο -ο καθείς για τους λόγους του- το χαρακτηριστικό του αψίκορου.

Απολογούμαι για όσες φορές έχω περάσει τα εσκαμμένα της αστικής αβρότητας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ