Αναφορά σχολίου
Μεταξύ του ανηλεούς αυτομαστιγώματος και της ΧΑίτικης αλαζονείας υπάρχει η μέση οδός του αυτονόητου.

Η νομιμότητα. Όλοι (και οι μεν και οι δε) την προσπερνούν προς άγραν ιδεολογικών πελατών.

Στην Ελλάδα η πλειονότητα, αν όχι το σύνολο, των μεταναστών έχει φτάσει εδώ π α ρ ά ν ο μ α. Και έχει βγάλει κάποιας μορφής "χαρτιά" μετά από χρόνια παράνομη διαμονή, εκμεταλλευόμενη τα παραθυράκια, την κακή νομοθεσία και την διαφθορά (ναι, λαδώνεται κόσμος για "χαρτιά"). Τα ΜΜΕ πλέον ντρέπονται και να το πουν για να μην ταυτιστούν με τη ΧΑ. Μιλάνε για βάρκες ή πλοία με μετανάστες. Αλλά συγγνώμη δεν είναι ματανάστες. Είναι είτε παράτυποι είτε παράνομοι μετανάστες είτε λαθρομετανάστες. Κανείς δεν έχει πρόσκληση από εργοδότη ή visa εργάτη σε αλιευτικό σκάφος. Διότι αυτοί είναι οι νόμιμοι. Τέλος.

Και δεν μιλάμε για 500 ή 1000. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι για εκατομμύρια από το 1990 και μετά.

Ο Έλληνας μάλλον είναι ρατσιστής (βασικά είναι φίλερις). Αλλά η επίσημη πολιτεία έχει κάνει ό,τι μπορεί για να του το τροφοδοτήσει. Από την πλήρη απουσία μεταναστευτικής πολιτικής για δεκαετίες και τη δήλωση του νυν πρωθυπουργού ότι "οι θάλασσες δεν έχουν σύνορα" μέχρι την γκετοποίηση του συνόλου του κέντρου της Αθήνας (Κυψέλη, Κάτω Πατήσια, Κολωνός, Ακαδημία Πλάτωνος, Ομόνοια, πλ. Βικτωρίας, Αγ. Κωνσταντίνος, Κολοκυνθού, Σεπόλια, Τρεις Γέφυρες, Αττική, πλ. Βάθη, Αγ. Παύλος, Βοτανικός).

Δυστυχώς όπου απουσιάζει η κεντρική εξουσία εμφανίζονται εναλλακτικές μορφές εξουσίας. Και η ΧΑ αυτό εκμεταλλεύτηκε. Και προσπαθεί να εξισορροπήσει μία παρανομία με σωρεία άλλων παρανομιών, σκληρά ποινικών.

Πρώτα εμπεδώνεις το κράτος δικαίου και μετά μιλάς για -ισμούς. Αλλιώς ποντάρεις σε κουτσά άλογα. Ή έχεις άλλες σκοπιμότητες.

Δεν ξέρω αν είμαστε ρατσιστές, δεν το αποκλείω καθόλου. Σίγουρα όμως τον Νόμο τον έχουμε χεσμένο πατόκορφα. Αριστεροί και δεξιοί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ