Αναφορά σχολίου
Ενδιαφέρουσα η προσέγγιση, η οποία επικεντρώνεται στις κοινωνιολογικές προεκτάσεις της σύγχρονης τραπ κουλτούρας στην Ελλάδα.

Ωστόσο ας μη διαφύγουν από την αντίληψή μας δύο εξίσου σημαντικά στοιχεία, σε ένα μικροεπιπέδο καθώς και σε μακροεπιπέδο:
1. Ο Θεόδωρος Agustin Gega/Sin boy ο οποίος έχει δημιουργήσει το τραγούδι, στις τελευταίες του δουλειές δημιούργησε μουσικά ανέλπιστα καλή ποπ (οι αναφορές στην τραπ είναι εμφανείς όμως οι τελευταίες του δουλειές είναι ποπ με τον τρόπο που και ο Drake είναι ποπ. Και μουσικά μπορεί κανείς να δει τη διάθεση για πειραματισμό και τη χρήση για παράδειγμα πεντατονικής κλίμακας σε κομμάτι του). Επίσης σαν performer έχει πολλές δυνατότητες, ίσως περισσότερες από οποιονδήποτε άντρα performer αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα (κρίνοντας εννοείται στο σύνολο από τα τελευταία κομμάτια του).

2. Προσωπικά αυτό που παρατηρώ σαν στενόχωρο δεν είναι η ανάδυση της τραπ ελληνικής κουλτούρας ή η οποιαδήποτε χρήση λεξιλογίου στην ψυχαγωγία (δεν μιλάμε για πολιτική). Μπορεί κανείς να ακούει τραπ μουσική ή ρεμπέτικα που κάποτε εκμαύλιζαν την καθωσπρέπει τάξη, να θαυμάζει καλλιτέχνες που μπαινοβγαίνουν σε διάφορα ιδρύματα και να απολαμβάνει "έναν ύμνο στο κενό", με μια αναστοχαστική ή και ανάλαφρη διάθεση για όλα. Μάλιστα, η δημοφιλής κουλτούρα λειτουργεί συνήθως εκτονωτικά προς πολλές αφανείς καταπιέσεις (η καταπίεση της σεξουαλικότητας ανέδυσε μια γενιά ψυχαγωγών με διάθεση να προκαλεί και η σύγχρονη πραγματικότητα μπορεί να αναδύσει ένα κύμα ψυχαγωγών με διάθεση να σοκάρουν, εμφανές και σε πολλούς εικαστικούς καλλιτέχνες).

Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι δεν βλέπω περισσότερα άρθρα σαν αυτό του Βαμβακά, που αναλύουν με ουσιαστικό τρόπο φωτίζοντας διαφορετικές πλευρές σημαντικών εννοιών όπως είναι η υποκουλτούρα και οι εκφράσεις του viral. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία οι έφηβοι που (έτσι κι αλλιώς) ακούνε το κομμάτι αλλά και οι υπόλοιποι ψάχνοντας για τον Sin boy (διότι αυτός είναι η κινητήρια δύναμη στη συγκεκριμένη περίπτωση), να έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με κριτικές οπτικές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ