Αναφορά σχολίου
Ο Απλά Μαθηματικά δημιουργεί λάθος εντύπωση.
Πρώτον, δεν μιλάμε για όσους πέρασαν από Ελλάδα ως μετανάστες/πρόσφυγες. Μιλάμε για παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα.

Δεύτερον, είναι αναρίθμητες οι χώρες που γίνεσαι πολίτης τους είτε με τη γέννηση σου εκεί είτε μετά από ζωή/παραμονή λίγων χρόνων. Πχ Καναδάς, Ολλανδία κλπ. Η Ελλάδα κάνει πολίτες της μόνο όσους μπορούν να την "δοξάσουν" (πχ ταλαντούχους αθλητές, τραγουδιστές κλπ).

Δεν είναι θέμα Σαμαρά και ΝΔ, έτσι ήταν πάντα. Πχ θυμάμαι τον ποδοσφαιριστή Νίνη, που ο κακόμοιρος ο πατέρας τους μια ζωή στην Ελλάδα έπρεπε να τύχει ο γιος του να κλωτσάει φοβερά (τότε) την μπάλα για να τον κάνουν Έλληνα μέσα σε μια εβδομάδα (και μονο κ μόνο για να προλάβουν να μην παίξει ο νινης σε καμιά εθνική αλβανίας).

Είναι απόλυτα αληθές και εύστοχο αυτό που γράφει ο αρθρογράφος για "βιομηχανία εξαιρετικών, επιλεκτικών και αδιαφανών πολιτογραφήσεων".

Αν είσαι ταλεντάρα, σε κάνουμε Έλληνα. Αν είσαι απλά σαν εμάς, δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ. Αυτο είναι πολύ άδικο, είναι ανήθικο και συμφεροντολογικό. Μας ξεφτιλίζει ως κοινωνία, ως μια ομάδα ανθρώπων που συζούμε. Όποιος αγαπάει αυτόν τον τόπο στον οποίο ζει θα έπρεπε να θέλει να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ