Αναφορά σχολίου
Ο θρησκευτικός σας ζήλος είναι εντυπωσιακός, αλλά και κουραστικός. Καθώς δεν έχω πολύ χρόνο, θα απαντήσω σε όσα προλαβαίνω.

1. Πάσο για τις σουφραζέτες, ωστόσο ο Φουριέ είναι νεκρός από το 1838 και ο φεμινισμός του δεν έχει σχέση με τον σημερινό. Άρα η ουσία αυτού που λέω δεν αλλάζει.

2. Ο κόσμος αλλάζει και μαζί του οι έννοιες. Κάποιες παρατάξεις ακολουθούν την αλλαγή, κάποιες όχι. Και τέλος πάντων, δεν ανήκω σε κάποια οργάνωση της αριστεράς, οπότε και να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός πίσω από αυτό μου είναι άγνωστος. Το να διαφωνείτε με κάτι είναι θεμιτό και καλοδεχούμενη η κριτική σας. Το να πιστεύετε σε συνωμοσίες μπορεί να σας οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα.

4. Η ΧΑ δεν ήταν αντιπολίτευση μόνο απέναντι στον Σύριζα, αλλά και απέναντι στο Πασόκ και τη ΝΔ. Η δολοφονία Φύσσα γίνεται επί Σαμαρά. Του Λουκμάν πιο νωρίς ακόμη.

5. Δεν με αφορά να μετρήσω ποιος έχει σκοτώσει τους περισσότερους, η 17Ν ή η ΧΑ. Διαφωνώ και με τις δύο οργανώσεις.

6. Το ραντεβού στα γουναράδικα δεν είναι κάλεσμα σε εμφύλιο, αλλά λαϊκή ρήση (αγαπημένη του Βελουχιώτη) η οποία σήμαινε τα εξής(αντιγράφω): «Κάθε φορά που οι αλεπούδες έβγαιναν προς αναζήτηση τροφής, λέει ο λαός, ποτέ δεν ήταν βέβαιες πως θα επιστρέψουν στη φωλιά τους και έλεγαν μεταξύ τους σα γούρι τον χαιρετισμό «καλή αντάμωση στα γουναράδικα». Αν δηλαδή έπεφταν σε κάποια παγίδα ή τις σκότωναν οι κυνηγοί, θα συναντιόνταν πάλι στον πάγκο του γουναρά. Η έκφραση αυτή πήρε χρήση στην καθημερινή γλώσσα του λαού και υιοθετήθηκε από τον Αρη Βελουχιώτη που όταν την έλεγε, αναφερόταν στο πιθανό μέλλον τόσο του ίδιου όσο βέβαια και των συντρόφων του.»

7. Εννοείται ότι όταν υπάρχει δράση (6 Δεκ, Σύνταγμα, 17Ν) θα υπάρχει και αντίδραση. Συμφωνούμε εδώ λοιπόν. Εντύπωση προκαλεί όμως ότι δεν αναφέρετε την οικονομική εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, την ανεργία, την απώλεια μέρους της εθνικής κυριαρχίας, την κρατική κοροϊδία, τον εξευτελισμό δημοκρατικών εννοιών, τους δοτούς πρωθυπουργούς,τους έξωθεν νόμους, τα χαράτσια κ.ά. ως παράγοντες που συντέλεσαν στην αύξηση επιρροής της ΧΑ, με τον ίδιο τρόπο που το κραχ του 29 συνετέλεσε για να αναρριχηθούν στην εξουσία ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι και όλοι οι υπόλοιποι φασίστες του μεσοπολέμου που αιματοκύλισαν τον κόσμο. Δεν έπαιξαν ρόλο αυτά; Μόνο οι ακροαριστερά ευθύνεται;

Εκεί εδράζεται ο θρησκευτικός σας ζήλος και η στρεψοδικία. Στην αποσπασματική προσέγγιση της ιστορίας και των δεδομένων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ