Αναφορά σχολίου
Αναρωτιέμαι αν οι ΕΕ θα έπαιρνε τα ίδια μέτρα αν η Τουρκία έκανε τα ίδια στην ΑΟΖ της Γαλλίας.
Αναρωτιέμαι γιατί ο Δένδιας δηλώνει ικανοποιημένος με οτιδήποτε λιγότερο.

Είναι προφανές πως η Τουρκία επιδιώκει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων κάτι που δεν χαλά τις εταιρείες εξόρυξης και τα οικονομικά συμφέροντα πίσω από αυτές.
Για να γίνει κάτι τέτοιο είναι προϋπόθεση η διευθέτηση του Κυπριακού με βάση τα όσα Σχέδια τους προσφέρθηκαν κι έχουν απορρίψει ήδη οι Ελληνοκύπριοι.

Στο δια ταύτα, με δόλωμα τους υδρογονάνθρακες, οι Ελληνοκύπριοι θα αναγκαστούν να συναινέσουν υπό αφόρητη διεθνή οικονομική πίεση αφενός και στρατιωτική τουρκική πίεση αφετέρου, σε μόνιμη κατοχή των κατεχομένων και κλοπή μέρους του υποθαλάσσιου πλούτου που τους ανήκει.
Εννοείται πως το χρήμα από τους υδρογονάνθρακες θα λαδώσει τους πρόθυμους πολιτικούς που θα αναλάβουν την πολιτική ευθύνη.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως στα πλαίσια ΝΑΤΟ, ΕΕ τα κυριαρχικά δικαιώματα δεν υφίστανται για μικρές χώρες που αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να «συνδιαχειρίζονται» με τις μεγαλύτερες τον εθνικό τους πλούτο που σαν έννοια ήδη δεν είναι αποδεκτή από τα διεθνή οικονομικά κέντρα.
Στην πραγματικότητα, τα μεγαλύτερα έσοδα θα διοχετεύονται στους διαχειριστές πολυεθνικών/ υπερ-ταμείων και τα ψίχουλα στα κρατικά ταμεία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ