Αναφορά σχολίου
“…Ο Τόνι Μπεν, ένας από τους κορυφαίους κοινοβουλευτικούς της Βρετανίας, είχε περιγράψει τον βουλευτή σύμβουλο του πολίτη, υπεύθυνο να του παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.“

Εδώ πλέον αντιλαμβάνεσαι ξεκάθαρα πόσο ο Κοινοβουλευτισμός έχει πατώσει επειδή οι «αντιπρόσωποι του λαού» την έχουν δει ..κάπως:
Αντί ο βουλευτής να «αντιπροσωπεύει» αυτόν που τον ψήφισε, πρέπει σαν καλός, ξερόλας, μπαμπάς/ ιερέας/ γκουρού να «συμβουλεύει» τον πολίτη «για το καλό του» που προφανώς ο αμόρφωτος, αδαής, απληροφόρητος, παραπληροφορημένος πολίτης δεν το ξέρει!!
Και δεν ντρέπεται ούτε ο ένας να το δηλώνει –προφανώς κάτι περιμένει να αποκομίσει από τους χορηγούς/ πάτρωνες του- ούτε ο άλλος να το αναπαράγει αντί να το κατακεραυνώσει!! ΈΛΕΟΣ!!!

Εμ εκείνο το «Somewheres»; Που ενώ φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι ταξική η ψήφος υπέρ ή κατά του Brexit, αυτό δεν εξετάζεται/ εξηγείται από οικονομική σκοπιά αλλά από καθαρά …ρατσιστική –οι high ψηφίζουν ενάντια στο Brexit, οι low υπέρ.

Η αλήθεια είναι πως μόνο λίγοι κερδίζουν πολλά από την παραμονή στην ΕΕ, ενώ πολλοί περισσότεροι μπορεί και να βγαίνουν ζημιωμένοι από την παραμονή. Π.χ.: Τα πελώρια κέρδη του City ανέβασαν υπερβολικά τις τιμές ακινήτων στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα αυτό να μείνει χωρίς …Λονδρέζους. Εννοείται πως ελάχιστοι σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό κέρδισαν και κερδίζουν από την εξέλιξη αυτή, ενώ πολλοί περισσότεροι έχασαν και χάνουν.

Η ευχή των BRemainers είναι να μην εφαρμοστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την κατάλυση της Δημοκρατίας –γιατί αυτό θα σημαίνει μια τέτοια εξέλιξη- επειδή είναι επικίνδυνη για τα κέρδη τους τα οποία ασφαλώς και δεν σκοπεύουν να μοιραστούν μέσω δικαιότερης φορολογίας με τους υπόλοιπους πολίτες.
Εξού και: Α) οι σκανδαλώδεις καθυστερήσεις της May –η οποία ψήφισε όχι στο Brexit- και η προσπάθειά της να περάσει την απαράδεκτη για τη Βρετανία συμφωνία που έκλινε σαφώς υπέρ των συμφερόντων της ΕΕ,
Β) τα τεράστια ποσά που πέφτουν από το status quo στην τρομοκράτηση του πληθυσμού για τα επακόλουθα του Brexit τα οποία ουδείς μπορεί να εκτιμήσει σε ικανό βάθος χρόνου,
Γ) η απαξίωση του Johnson (πραγματικά ανεκδιήγητο αυτό το «…Η προσωπική του ζωή διέπεται από αμετροέπεια, ενώ η πολιτική του σταδιοδρομία χαρακτηρίζεται από ασημαντότητα…» για τον τέως δήμαρχο του Λονδίνου!!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ