Αναφορά σχολίου
'Αρχιζα να διαβάζω αλλά κάπου προσπέρασα κάποιες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Ειναι μια από τις χειρότερες γυναικοκτονίες από τις 137 που διαπράττονται καθημερινά παγκοσμίως. Από τότε, δυστυχώς, στη χώρα μας συνέβησαν παρόμοιες δολοφονίες στην Κέρκυρα, στην Καλλιθέα, στην Κω, στα Χανιά και ίσως και αλλού.

Πάντα ελπίζουμε σε μια δικαίωση για τα θύματα από την τιμωρία των δραστών αλλά συνήθως απογοητευόμαστε. Εδώ έχουμε ένα φρικτό έγκλημα που διέπραξαν δυο νεαροί άντρες βιαστές/δολοφόνοι μαζί με την ίδια βαρβαρότητα. Περιμένω να δω αν θα έχουν παρόμοιες ποινές ή θα υπάρχει ανισότητα μεταξύ τους εξαιτίας διαφορετικής κατωγωγής και οικονομικής ευχέρειας.

"...γεγονότα συμβαίνουν σε ανθρώπους διαφορετικούς από εμάς (π.χ. μετανάστες, πρόσφυγες, αλλόθρησκοι, γενικά «Άλλοι»). Ο σεξισμός συμπορεύεται με τον ρατσισμό και τα ΜΜΕ χρησιμοποιούν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους δράστες ανάλογα με την εθνοπολιτισμική τους προέλευση ή την κοινωνική τους τάξη. Έτσι για παράδειγμα στην υπόθεση της Ε. Τοπαλούδη, ο «ημεδαπός» παρουσιάστηκε αρχικά ως αυτός που «παρασύρθηκε», ενώ ο δεύτερος ήταν εμφατικά «ο Αλβανός» – μέχρι να αποκαλυφθεί ότι είναι Βορειοηπειρώτης, κάτι που δεν βόλευε τα ΜΜΕ "
http://diotima.org.gr/i-gynaikoktonia-sto-dimosio-logo/

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ