Αναφορά σχολίου
...Α μάλιστα. Εγώ, πάλι, νόμιζα ότι έχει να κάνει, όντως, με αναχρονισμό (και διέγερση αισθημάτων ηθικού τύπου).

Ας μην ξεχνάμε ότι βιασμός ως αδίκημα τελούμενο από τον σύζυγο ποινικοποιήθηκε, μόλις, το 2006, με την ψήφιση του Ν. 3500/2006 και τροποποιήθηκε το 336ΠΚ με την αφαίρεση της λέξεως "εξώγαμης" απ' την διατύπωση "εξώγαμη συνουσία".

[Παλαιό: Άρθρο 336. Βιασμός. 1. Όποιος με σωματική βία ή με απειλή σπουδαίου και άμεσου κινδύνου εξαναγκάζει άλλον σε συνουσία *εξώγαμη* ή σε ανοχή ή επιχείρηση ασελγούς πράξης τιμωρείται με κάθειρξη. (...)

Νεότερο: 1. Όποιος με σωματική βία ή με απειλή σπουδαίου και άμεσου κινδύνου εξαναγκάζει άλλον σε συνουσία ή σε άλλη ασελγή πράξη ή σε ανοχή της τιμωρείται με κάθειρξη. (...)

Νέος ΠΚ: 1. Όποιος με σωματική βία ή με απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας εξαναγκάζει άλλον σε επιχείρηση ή ανοχή γενετήσιας πράξης τιμωρείται με κάθειρξη.(...)]

Ακόμη, δυστυχώς, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θεωρείται απαραίτητο να αναφερθεί η λέξη "εξώγαμη", εφόσον το θύμα (προφανώς) δεν τελούσε εις γάμον με τους δράστες, αλλά ακόμη κι αν τελούσε, αυτό το γεγονός -θεωρητικά τουλάχιστον- δεν θα έπρεπε να παίζει κανέναν απολύτως ελαφρυντικό ρόλο σε έναν (βάναυσο) βιασμό, συνοδευόμενο κι από μία (ειδεχθή) δολοφονία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ