Αναφορά σχολίου
Κανένας δεν είναι νησί. Μπορεί να είσαι μικρός απέναντι στα 1,3 δις Κινέζων, αλλά ότι κάνεις μετράει.

Πέρα από τις προσωπικές σου επιλογές (το αν θα τρως κρέας, το αν θα ταξιδεύεις με αεροπλάνο, το αν θα χρησιμοποιείς πλαστικά κ.ο.κ.) υπάρχει μια σειρά από άλλα πράγματα - συλλογικά - που μπορείς να κάνεις εδώ και τώρα, όσο "μικρός" και να είσαι.

α) Πίεσε την κυβέρνηση σου να μην υπογράψει την εμπορική συμφωνία με την Βραζιλία. Αυτή η συμφωνία θα αυξήσει τις εισαγωγές βραζιλιάνικου κρέατος και μεταλλαγμένης σόγιας.

β) Πίεσε την κυβέρνηση σου να απαγορέψει όλες τις "επικίνδυνες" εισαγωγές κρεάτων και ζωοτροφών.
Η νομική κάλυψη εντός της Ε.Ε. υπάρχει ήδη.
Το τι είναι "επικίνδυνο" θα το ορίσουμε μαζί.
Π.χ. Σαν επικίνδυνο για την δημόσια υγεία θα μπορούσαμε να ορίσουμε το να τρέφονται τα ζώα με κατσαρίδες. Η το να τρέφονται με μεταλλαγμένη σόγια που σήμερα εισάγουμε από την Βραζιλία. Η το να τρώνε αντιβιοτικά σε _διαρκή_ βάση, όπως εκτεταμένα γίνεται σήμερα. Το ίδιο και για τα ψάρια των ιχθυοτροφείων (τα αντιβιοτικά πηγαίνουν με τον τόνο εκεί) ή για την υπεραλίευση τους Αιγαίου.

Γενικά, υπάρχουν _πάρα_ πολλά πράγματα που θα είχαν άμεσο αντίκτυπο στο δικό μας περιβάλλον προς το καλύτερο.

Το αν οι Κινέζοι τον ξακοιλιάσουν τελικά τον πλανήτη, μάλλον δεν μπορούμε να το αποφύγουμε :-(
Αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, δεν υπάρχει λόγος να τσαλαβουτάμε στα δικά τους σκατά.

Υ.Γ. Δεν κατέχω απόλυτες αλήθειες, δεν ξέρω με σιγουριά τι θα μπορούσε να γίνει. Θέλω πάρα πολύ να συζητήσω πάνω στο ερώτημα "τι μπορούμε να κάνουμε".

Δυστυχώς, οι περισσότεροι νομίζουν ότι πρέπει να υπερασπιστούν με νύχια και με δόντια το δικαίωμα τους στην κρεατοφαγία απέναντι στους "τρελούς" χορτοφάγους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ