Αναφορά σχολίου
Δεν έχει καν σχέση με το διοξείδιο.

Ακόμα και αν δεν υπήρχε καμία κλιματική αλλαγή, ακόμα και όλοι αυτοί κινούνταν με απόλυτα "οικολογικά" (ότι και να σημαίνει αυτό) κριτήρια, πάλι δεν θα χωράγαμε.

Το λεκανοπέδιο Αττικής έχει έκταση Χ, ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται έκταση Ψ, άρα στο λεκανοπέδιο χωράνε Χ/Ψ άτομα.

Αν - με κριτήριο την αρπαχτή και την γρήγορη κονόμα - βάλεις 3 φορές τόσους, θα έχεις πρόβλημα επειδή όλοι αυτοί υπάρχουν και μόνο.

Να μη μιλήσω τώρα για πολύ high πράγματα όπως ότι ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται ενέργεια (που πρέπει κάποιος να την κουβαλήσει στον καταναλωτή μέσω καποιου δικτύου), τροφή (ομοίως), αποκομιδή απορριμάτων, υπονόμους, ΜΜΜ, δρόμους, νοσοκομεία και γενικά όλες τις υποδομές που (νομίζουμε ότι) διαθέτει μια μεγαλούπολη.

Οταν αυτές οι υποδομές έχουν ήδη εδώ και πολλά χρόνια ξεπεράσει τα ανεκτά όρια, το να ρίξεις άλλο ´ενα εκατομμύριο - προσωρινούς - κάτοικους μέσα στην πόλη, θα σε τινάξει στον αέρα.
Ακόμα και αν δεν υπάρχει οικολογικό πρόβλημα, τα νούμερα δεν βγαίνουν (π.χ. το ηλεκτρικό δίκτυο, η αποχέτευση κ.ο.κ.).

Εδώ κάνουμε αμαν να διώξουμε κόσμο από τις πόλεις, εδώ μιλάμε ήδη από το 1970 για την αποκέντρωση, εδώ μας έχουν ξεσκίσει (από το 1982) με τον Δακτύλιο και φέρνουμε ξαφνικά 1 εκατομμύριο κεφάλια ακριβώς μέσα στο καρακέντρο της πόλης.

Δηλαδή πόσο μαλάκες μπορεί να είμαστε;
Και να φέρνανε λεφτά στο κράτος όλοι αυτοί, να το καταπιώ. Αλλά φέρνουν λεφτά μόνο στους φοροφυγάδες.

Το αν όλοι οι παραπανίσιοι κοιμούνται διασκορπισμένοι στο Κουκάκι ή συγκεντρωμένοι σε ένα γιγα-ξενοδοχείο στο Συνταγμα (αν υπήρχε) δεν παίζει κανέναν ρόλο.

Απλά όλοι κυτάνε την εύκολη + γρήγορη κονόμα και κανένας δεν σχεδιάζει κεντρικά.
Ο κεντρικός σχεδιασμός είναι πολιτικά αντιδημοφιλής γιατί σημαίνει απαγορεύσεις και φόρους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ