Αναφορά σχολίου
Να μην ξεχνάμε επίσης ότι το "άυλο" Ιντερνετ είναι εξαιρετικά ενεργοβόρο.
Μάλιστα, στα κέντρα στα οποία αποθηκεύονται όλες οι ψηφιακές πληροφορίες αναπτύσσονται τεράστιες θερμότητες οι οποίες απαιτούν ψύξη που συνεπάγεται τεράστια ενεργειακή κατανάλωση. Σε βαθμό που έχουν αρχίσει να εγκαθιστούν ορισμένα κέντρα σε περιοχές κοντά στον αρκτικό κύκλο, ή να σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν αυτά τα κέντρα για συμπαραγωγή ατμοηλεκτρικής ενέργειας...

Επίσης, η μαζική και συχνή αποστολή εξαιρετικά ογκωδών συνημμένων αρχείων καταναλώνει ενέργεια που δεν είναι εύκολο να αντιληφθούμε (γι' αυτό ας σκεφτόμαστε πριν κλικάρουμε).
Ακόμα, το συχνό "καθάρισμα" του mailbox από άχρηστα πλέον μέιλ συμβάλει στη μείωση του φόρτου, και συνεπώς της υπερθέρμανσης και άρα της ενέργειας που δαπανάται για ψύξη.
Με αυτές τις 2 ανώδυνες καθημερινές χειρονομίες δεν σώζεις φυσικά το περιβάλλον, ακόμα κι αν αυτές επεκταθούν στο σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού. Απλά, αποτελούν ένα εξαιρετικά εύκολο πρώτο βήμα που μπορεί -και πρέπει- να μετατραπεί σε μια (δυστυχώς πολύ δυσκολότερη) πορεία προς έναν βιώσιμο κόσμο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ