Αναφορά σχολίου
Εεε, στο σχολείο εγώ δεν ένιωσα να με φουσκώνουν σαν διάνο.

Απόδειξη γι' αυτό είναι το τουρλουμπούκι το οποίο μας διδάσκουν αντί βυζαντινής ιστορίας. Αν κάποιος θεωρεί ότι η βυζαντινή ιστορία διδάσκεται "εθνικιστικά" ας μιλήσει συγκεκριμένα.

Γενικά, αυτή η μίρλα του "είμαστε εθνικιστές" και "είμαστε κακά παιδιά" κούρασε. Είμαστε ό,τι είμαστε και πρέπει να συμφιλιωθούμε με αυτό για να βελτιωθούμε. Δεν είμαστε ούτε Τούρκοι ούτε Γερμανοί ούτε Κινέζοι.

Είμαστε αφανείς και άδοξοι απόγονοι ενδόξων προγόνων. Και την έννοια των προγόνων την εννοώ και εθνολογικά αλλά πρωτίστως πολιτειακά και ατομικά. Είτε στην επικράτεια της Ρωμανίας είτε σε αυτή των ελληνιστικών κρατών είτε στων πόλεων κρατών υπήρχε πρωταγωνιστικός ρόλος για χιλιετηρίδες.

Αν το αποδεχθούμε αυτό π α ρ ά λ λ η λ α με το γεγονός ότι τώρα χωλαίνουμε από 100 πλευρές για πολλούς και διαφόρους λόγους τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Πρώτα από όλα λόγω δικών μας ευθυνών. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε στις χώρες που πεθαίνει κόσμος από πείνα ή έλλειψη καθαρού νερού.

Αν τα αποδεχθούμε αυτά τότε μπορούμε να συνεννοηθούμε. Αλλά να είμαστε ειλικρινείς. Είμαστε ότι είμαστε αλλά είμαστε ένα εθνικό κράτος και η πλειοψηφία τέτοιο θέλει να παραμείνουμε.

Και εθνικό σημαίνει με κοινές συνήθειες, κοινή ιστορία, κοινή γλώσσα, κοινά ήθη και έθιμα και κατά πλειοψηφία κοινή θρησκεία. Δεν είμαστε άθροισμα νομίμως διαμενόντων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ