Αναφορά σχολίου
Δηλαδή στέλνεις τους ανειδίκευτους Σύρους, Ιρακινούς, Αλγερινούς, Νιγηριανούς, Πακιστανούς, κλπ στην Ελλάδα για να ανταγωνιστούν τους Έλληνες ανειδίκευτους και να πέσουν οι μισθοί ποιών; Των Ελλήνων που είναι ειδικευμένοι; Επηρεάζει ο μισθός ψήστη τον μισθό του προγραμματιστή;

Να εξαθλιώσεις τους έλληνες ανειδίκευτους για να τους πάρεις στην Γερμανία να σου φτιάχνουν τι; Πλαστικές καρέκλες; Αγαλματάκια νάνων για τους κήπους; (nanotechnology)

O Λούκουμος έχει ιδεολογία "ρομαντικού αγροτικισμού" (agrarianism). Να μείνει λέει ο Έλληνας στην Ελλάδα να μαζέψει φρούτα και φράουλες και να κάνει ελληνάκια. Και έρχονται, λέει, οι φτηνοί μετανάστες, και μαζεύουν αυτοί τα φρούτα και τις φράουλες, και πάει ο Έλληνας (που θα μπορούσε να μαζεύει φρούτα και φράουλες) και γίνεται νευροχειρουργός στο Βερολίνο. Και κερδίζει έτσι η Γερμανία. Κοίτα να δεις τι πονηροί που είναι οι Γερμανοί.

Οσοι Έλληνες επιστήμονες φύγανε κατά την περίοδο της κρίσης είναι επειδή δεν υπάρχει βιομηχανία στην Ελλάδα, κάτι για το οποίο ευθυνόμαστε μόνο εμείς. Και επειδή σταμάτησαν οι δημόσιες επενδύσεις. Και επειδή το δημόσιο έπαψε να προσλαμβάνει αθρόα, όπως έκανε μέχρι το 2009. Και επειδή τα master/διδακτορικά γίνανε της μόδας από τα μέσα το '90 και μετά, και έχουμε υπερπροσφορά πτυχιούχων (ας φτιάξουμε λοιπόν βιομηχανία--αν όλα αυτά τα πτυχία έχουν αντίκρυσμα και δεν είναι "μαστεράκια" για μοριοδότηση). Όχι επειδή ήρθαν οι πρόσφυγες/μετανάστες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ