Αναφορά σχολίου
Η άσκηση χωρίς προσαρμογές στη διατροφή δεν έχει πολλά οφέλη. Αυτό γιατί εκείνοι που ασκούνται τείνουν να υπερεκτιμούν τις θερμίδες που καίνε και νομίζουν πως μπορούν να τρώνε ό,τι θέλουν χωρίς συνέπειες.
Φοβάμαι λίγο εδώ, πάντως, πως διακατεχόμαστε λίγο από την "αλαζονεία των ευνοημένων." Απλά και μόνο επειδή είμαστε μικροί και ευνοημένος με καλό μεταβολισμό (και, όντως, τις περιόδους που είμαι αγχωμένη ή νευρική, χάνω πολύ εύκολα κιλά, κάτι που δεν νομίζω πως θα πιάνει πάντα), μην κρίνουμε άλλους που δυσκολεύονται να χάσουν κιλά κι ας ακολουθούν πιστά το δίπτυχο διατροφή-άσκηση. Πιστεύω πως αν υπήρχε μία μέθοδος απώλειας κιλών ταιριαστή σε όλους, τότε δεν θα είχαμε τόσους αποκαρδιωμένους υπέρβαρους που έχουν δοκιμάσει μάταια και δίαιτες και ασκήσεις. Επίσης, είναι λάθος να συγχέουμε στο μυαλό μας τους χρονίως υπέρβαρους με τα δικά μας τυχόν επιπλέον 2-3 κιλά που θέλουμε να χάσουμε μετά τις γιορτές, που είναι όντως εύκολο να χάσουμε με απλή εγκράτεια και κίνηση. :-)
Μου θυμίζει την περίοδο που βίωνα τεράστιο πρόβλημα ακμής. Δοκίμαζα μάταια διάφορες θεραπείες, ενώ ορμονικά θέματα δεν μου βρήκαν. Καλοθελητές υπήρχαν παντού να μου πουν "γιατί δεν κάνω κάτι για το πρόβλημά μου." Δεν γνώριζαν πως ήμουν σχεδόν σε απόγνωση έχοντας δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Μόνο χάρη σε έναν καλό δερματολόγο έφτιαξε το δέρμα μου σε ένα εξάμηνο. Το αναφέρω εδώ γιατί παραλληλίζω ένα τέτοιο πρόβλημα, φαινομενικά "εύκολα επιλύσιμο" με αλοιφές και θεραπείες, με το πρόβλημα της παχυσαρκίας, που ακόμα πιστεύεται ότι αν κάποιος αδυνατεί να το λύσει με διατροφή και άσκηση, σημαίνει ότι δεν έχει θέληση να κάνει κάτι γι' αυτό. Μπορεί κάποιοι να είναι τυχεροί και να βρουν έναν καλό ειδικό ν' ασχοληθεί μαζί τους, οπότε και θα βρουν την καλύτερη εξατομικευμένη μέθοδο που θα δουλέψει.
Είναι πράγματι επιστήμη η διατροφή, η υγεία και η ευεξία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ