Αναφορά σχολίου
Θα μιλήσω για τον εαυτό μου καθότι δεν θα μπορούσα να εκφέρω άποψη για κάποιον άλλον.
Το τι βρίσκει ο κάθε ένας συναρπαστικό και όμορφο είναι υποκειμενικό, όπως υποκειμενική είναι και η αισθητική -κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Και φυσικά ο κάθε ένας μας έχει δικαίωμα να κάνει στο σώμα του ό,τι γουστάρει χωρίς να είναι δακτυλοδεικτούμενος (ελευθερία έκφρασης λέγεται αυτό).
Όπως εγώ σέβομαι αυτούς οι οποίοι δεν ασπάζονται τα body modifications ζητάω και αυτοί να σέβονται εμένα μιας και ούτε προσβάλω, ούτε ενοχλώ κανέναν.
Για εμένα το σώμα μου είναι ένας καμβάς τον οποίο θέλω να διακοσμήσω με έργα τέχνης τα οποία με εκφράζουν και με αφορούν.
Φυσικά και ό,τι ταττού έχω το έχω για την πάρτη μου και θεωρώ ηλίθιο να κάνεις το οτιδήποτε στον εαυτό σου 'προς τέρψη των άλλων' -ειδικά όταν είναι κάτι που θα μείνει στο σώμα σου ακόμη και μετά το θάνατό σου.
Το ότι 'αυτό γίνεται σχεδόν πάντα' είναι δικό σου συμπέρασμα και προφανώς δεν έχεις συναναστραφεί άτομα τα οποία θεωρούν τη δερματοστυξία τρόπο ζωής και όχι διακοσμητικό της παραλίας.
Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε αρκετά πίσω σε ότι αφορά τα body modifications με αποτέλεσμα όταν είσαι διαφορετικός λόγω της ανύπαρκτης παιδείας επί του θέματος πολλοί να βγάζουν το συμπέρασμα ότι θέλεις να τραβάς την προσοχή και να προκαλείς. Και φυσικά να σε περιθωριοποιούν.
Κι όμως πίστεψέ με δεν έχουμε όλοι ανάγκη αυτή την προσοχή.
Έχω αντιμετωπίσει άπειρο ρατσισμό επειδή είμαι γυναίκα με ταττουάζ σε εμφανή σημεία -και σε μη εμφανή- και η ζωή μου θα ήταν πολύ πιο εύκολη -στην Ελλάδα- αν δεν είχα ταττού.
Όμως δε θα κάνω εκπτώσεις στην ιδεολογία μου και την αισθητική μου επειδή κάποιοι δε σέβονται αυτό που είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου.
Την ελευθερία της έκφρασης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ