Αναφορά σχολίου
@Δον Ιδιώτης 7.5.2013 | 22:24
Δεν είναι λυπηρό ότι η πνευματική ελίτ της χώρας "δίνει επιχειρήματα στους τραμπούκους". Λυπηρό είναι ότι κάποια θέματα είναι ταμπού και δεν επιτρέπεται να τα αναφέρεις, διότι κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς ξενοφοβικός.
Η συζήτηση περί εγκληματικότητας, παραβατικότητας, αποκλίνουσας/αντικοινωνικής συμπεριφοράς, κτλ των αλλοδαπών (όπως και των ημεδαπών ή οποιωνδήποτε άλλων) ΠΡΕΠΕΙ να αποτελέσει αντικείμενο σοβαρού δημόσιου διαλόγου. Οι ρατσιστές δεν παίρνουν δύναμη από τη συζήτηση αυτή. Ίσα-ίσα, η ακροδεξιά παίρνει δύναμη από το στρουθοκαμηλισμό γύρω από υπαρκτά ζητήματα που συνδέονται με τη μετανάστευση. Με το να βγάζουμε τρελούς (και ρατσιστές) όσους τα βιώνουν καθημερινά, με το να λέμε ότι προβλήματα δεν υπάρχουν, με το να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί, τί καταφέρνουμε; Και δεν λύνουμε τίποτα, και νομιμοποιούμε τη Χ.Α. να πει: «έλα σε μένα φίλε μου, μόνο εγώ σε καταλαβαίνω».
Επομένως, θέτουμε το πρόβλημα στη σωστή του βάση. Π.χ. δεν λέμε ότι οι αλλοδαποί δεν κλέβουν (!) Αλλά εξηγούμε ότι αλλοδαποί ναί μεν κλέβουν, αλλά το κάνουν γιατί πεινάνε – κι’ όχι διότι είναι υπάνθρωποι/ζώα, κτλ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ