Αναφορά σχολίου
@Γιωργάκης Κουτσιούκης
Ντροπή σας να μπερδεύετε τον κόσμο με δύσκολες έννοιες. Στην χώρα που ακόμα και σήμερα (!) όλα τα αθλητικά παπούτσια είναι..."σπορτέξ", όλα τα κόμικς "μικυ μάους", όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές "κο(υ)μπιούτερ" και πολλά άλλα έρχεστε και προσπαθείτε να εξηγήσετε τι σημαίνει ρατσιστής..

Και τώρα τι θα κάνουν όλοι οι φίλοι μας που το έχουν πρόχειρη καραμέλα που θεραπεύει τα πάντα? Γιατί τους μπερδεύετε?

Κι άντε, έστω οτι κατανοήσουν ορισμένοι πως ρατσιστής είναι ΜΟΝΟ ο άνθρωπος που θεωρεί πως κάποια φυλή (συνήθως η δική του είναι η αλήθεια) είναι εξ ορισμού ανώτερη από κάποια άλλη, τι περιμένετε μετά να γίνει? Κι αν επίσης κάνετε προσπάθεια να τους εξηγήσετε πως όχι, δεν έχουν δυο διαφορετικές λέξεις την ίδια ή παρόμοια σημασία γιατί είναι "βολικό", τι ελπίζετε να συμβεί? Να φασκελωθούν στον καθρέπτη που για πολύ καιρό έχουν κάνει μια έννοια λάστιχο από αλόγιστη αναπαραγωγή όσων ακούνε χωρίς να τα κατανοούν ή να σας βρίσουν ως κρυφοφασίστα, εντεταλμένο εξωγήινο και πράκτορα των Αμερικάνων? Χαρά στο κουράγιο σας.

Μια σημείωση για την Κική Δημουλά, απλή στατιστική διαπίστωση για όσους μιλάνε και με ανθρώπους εκτός από πληκτρολόγια: οι άνθρωποι που έζησαν στον Πόλεμο είναι σχεδόν απίθανο να είναι ρατσιστές για διάφορους λόγους, είναι (έστω, να πούμε σχεδόν πάντα?) βαθιά ανθρωπιστές. Έχω μιλήσει με πολλούς παππούδες και γιαγιάδες που έζησαν και πολλοί ζουν ακόμα και δεν έχω βρει ούτε έναν (1), έτσι για δείγμα. Μου φαίνεται δύσκολο να είναι τελείως τυχαίο.

Δεν μπορεί πια κανείς να πει μια κουβέντα και αμέσως σείεται η γη να σπεύσουμε να του φορέσουμε κοστούμι τι είναι και τι δεν είναι. Σε λίγο θα λες πως λατρεύεις τις λιακάδες και δεν γουστάρεις τις συννεφιές και θα βρίσκονται 5-6 να σου πουν πως αυτό που κάνεις είναι.."ρατσισμός" (!!!) κατά των συννεφιασμένων ημερών που έχουν την δική τους αξία και για κάποιους ανθρώπους είναι σημαντικές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ