Αναφορά σχολίου
Τουλάχιστον είναι φανερή και φανερά υπό ευθύνη ακτιβιστική ανυπακοή.

Η αθέτηση του Συντάγματος είναι εξουσιαστική παράβαση της συμφωνίας των πολιτών, προστατευμένη από την ίδια τους την ισχύ και τα σώματα ασφαλείας, και κρυμμένη πίσω από την επικληση της επιτακτικότητας της κρίσης. Από την άλλη σου λέει, είναι και ανάγκη για να γίνει η Δημοκρατία μας πάλι αυτοκυρίαρχη(πρόσεξε, γι αυτό και ειρωνεύεται ότι η ΝΔ θα τον πει Εθνοπροδότη) (...όπως λέγουν και οι ΧΑ, οι οποίοι ακόμα και όταν δεν δρουν στα κρυφά ή δεν κρύβονται από το αυτόφωρο, καταλύουν την ελευθερία της έκφρασης ενώ στοχοποιούν βασισμένοι σε διακρίσεις).

Κάθε υπογεγγραμένη αμφισβήτηση λοιπόν από την θέση του εξουσιαζόμενου, που δεν καταλύει το πολιτευμα και δεν βάζει σε κίνδυνο την σωματική και ψυχική ακεραιότητα των συμπολιτών, είναι θεμιτή.
Να πάνε να τον πιάσουν, δεν θα αρνηθεί την πράξη του, θα την υπερασπιστεί.
Επιπρόσθετα, να πούμε ότι δεν απευθύνθηκε σε νήπια.

Από την άλλη, το καβάλημα του πεζοδρομίου και το να περνάς με κόκκινο, είναι μια ανεύθυνη και επικίνδυνη για την κοινωνια και τους πολίτες πράξη που λαμβάνει χώρα στο κενό της εφαρμογής του νόμου, δυνήθεια που τηρούν χρόνια οι ίδιες οι κυβερνήσεις , κενό που προσφέρει και την ευχέρεια η πράξη αυτή να μην καταγράφεται, δηλαδή να παραμένει κρυμμένη, ακοινώνητη, ατιμώρητη.

Καμία σχέση δηλαδή το ένα, με τα άλλα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ