Κατερίνα Λάμπρου «Σπάνιος ναι… Μόνος όχι!»

Κατερίνα Λάμπρου «Σπάνιος ναι… Μόνος όχι!»
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
από 15/05 έως 19/07
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, 210 9469600
Τρ.-Κυρ.10.30π.μ.-8μ.μ., Δευ.10:30π.μ.-2.30μ.μ.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, η Ελληνική Εταιρεία Οζώδους Σκληρύνσεως (Ε.Ε.Ο.Σ.) και η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠA.) παρουσιάζουν την αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Λάμπρου η οποία εγκαινιάζεται στις 15 Μαΐου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Οζώδους Σκληρύνσεως, με θέμα: «Σπάνιος ναι... Μόνος όχι!»

 

Όσον αφορά την καλλιτέχνη, η σύντομη ζωή της Κατερίνα Λάμπρου ήταν συνδεδεμένη με την Οζώδη Σκλήρυνση την οποία αντιμετώπισε από βρέφος έως τον πρόωρο χαμό της στις 28 Ιουνίου του 2009. Η Ε.Ε.Ο.Σ.,η Π.Ε.Σ.ΠΑ. και το Ίδρυμα Ευγενίδου τιμούν την Κατερίνα Λάμπρου μέσα από την έκθεση ζωγραφικής της με τίτλο «Σπάνιος ναι... Μόνος όχι!». Άλλωστε, τόσο εκείνη όσο και η οικογένειά της αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα των ατόμων με σπάνιες παθήσεις και πέτυχαν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού μέσα από πληθώρα δράσεων.

 

Η ημέρα αυτή, 15η Μαΐου, είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση των ασθενών, των επαγγελματιών υγείας αλλά και του ευρύτερου κοινού αναφορικά με την σπάνια πάθηση, Οζώδη Σκλήρυνση. Επιστήμονες θα ενημερώσουν σχετικά με την πάθηση και οι ασθενείς και οι οικογένειες τους θα ενωθούν για να μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία τους.

 

Σημειώνεται πως οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ έχει προβλεφθεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 24.11.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ