Αχιλλέας Ραζής, Μελάκ, μόνος

ΕΚΘΕΣΗ
από 08/06 έως 01/07
ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ Σκουφά 4, Κολωνάκι, 210 3643025
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00-15:30, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή:10:00-15:30 και 17:30-21:00
Εγκαίνια: Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017, στις 20.00

Η ατομική έκθεση του Αχιλλέα Ραζή, με τίτλο, «Μελάκ, μόνος - Οι εικόνες απ’ το βιβλίο» είναι η πρώτη εικονογραφική δουλειά του ζωγράφου που περιλαμβάνει 25 έργα μικρού μεγέθους, μικτής τεχνικής σε χαρτί: ακουαρέλες, γκουάς, χρωματιστά μολύβια, παστέλ και κολάζ. Τα έργα δημιουργήθηκαν ειδικά για το ομώνυμο παιδικό βιβλίο της Αργυρώς Πιπίνη «Μελάκ, μόνος».

 

Το βιβλίο περιγράφει την ιστορία ενός αγοριού που μαζί με τη μικρή του αδερφή, δραπετεύει από την κόλαση του πολέμου προς έναν άγνωστο προορισμό. Η εικονογράφηση του Ραζή συνθέτει την εικαστική αφήγηση της ιστορίας.

 

Βιογραφικό

O Αχιλλέας Ραζής γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1975. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο Εργαστήριο του Χρόνη Μπότσογλου.

 

Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις, εκ των οποίων τις τρεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας Art-Athina, εκπροσωπώντας την Αίθουσα Τέχνης«Αγκάθι». Επίσης, έχει πραγματοποιήσει μία ατομική έκθεση στη Λευκωσία. Τον Νοέμβριο του 2014 επιμελήθηκε και συνδιοργάνωσε τη θεματική έκθεση «Στο Υπόγειο Νησί του: 18 Εικαστικοί για τον Διονύση Σαββόπουλο», που έλαβε χώρα στην γκαλερί Ζουμπουλάκη.

 

Έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα για λογοτεχνικά βιβλία καθώς και για εφημερίδες free press. Εικονογράφησε το βιβλίο-cd της θεατρικής παράστασης για παιδιά «Οι τρεις βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους», βασισμένης στο ομώνυμο παραμύθι των Aδελφών Γκριμ, σε διασκευή Στρατή Πασχάλη.

 

Παράλληλα, από το 2005 διδάσκει εικαστικά σε σχολεία Ειδικής Αγωγής.

 

 

 

 

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 24.11.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ