Εύη Ρουμάνη, Oddly Satisfying Disasters

ΕΚΘΕΣΗ
από 05/11 έως 16/11
ULTRA PLAIN Κολοκοτρώνη 4, Σύνταγμα,
Πέμ-Παρ-Σάβ: 18:00-20:00, Είσοδος ελεύθερη

O νέος χώρος πειραματικών εκθέσεων της ΑΣΚΤ/LAB12 στο κέντρο της Αθήνας, "Ultra Plain", ξεκινάει νέο κύκλο δράσεων με την ατομική έκθεση της Εύης Ρουμάνη Oddly Satisfying Disasters.

 

Η έκθεση Oddly Satisfying Disasters περιστρέφεται γύρω από εικόνες απτικής απόλαυσης και συμμετρίας όπου η ηδονή του βιώματος δεν ολοκληρώνεται αλλά μετατίθεται στην αναπαράστασή της. Οι εικόνες παρουσιάζουν μια διπλή οπτική πάνω σε μικρές, καθημερινές, ψυχαναγκαστικές απολαύσεις.


Η δουλειά της Εύης Ρουμάνη εστιάζει στην εικόνα και πώς αυτή μεταπλάθεται μέσω της καλλιτεχνικής πρακτικής. Με βασικά της μέσα το σχέδιο και το βίντεο, στόχος της είναι να τοποθετηθεί η εικόνα έξω από το αρχικό της πλαίσιο έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μεταφορικό πλαίσιο αντίληψης.


Στα έργα της συναντάμε αναπαραστάσεις εικόνων που προέρχονται από ένα ευρέου φάσματος αρχείο. Τα αρχικά ντοκουμέντα που χρησιμοποιούνται για τα σχέδια προέρχονται από καρέ "Oddly satisfying" βίντεο που συναντάμε στο διαδίκτυο. Η αρχική εικόνα που απεικονίζει το ακριβές σημείο της κορύφωσης μιας «απολαυστικής» πράξης ακριβώς πριν ολοκληρωθεί, αλλάζει και αναδημιουργείται μέσα από τη διαδικασία του σχεδίου. Στα βίντεο, χρησιμοποιώντας υλικό από το διαδίκτυο μαζί με προσωπικές λήψεις, το μοντάζ λειτουργεί ως κριτικό εργαλείο για την παραγωγή μιας νέας αφήγησης.


Οι θεατές προσκαλούνται να δημιουργήσουν τις προσωπικές τους αφηγήσεις μέσα από την συνάντησή τους με τις εικόνες, όπου η απόλαυση και η καταστροφή εναλλάσσονται ως οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η αναπαράσταση του πραγματικού κόσμου γεμάτη απαστράπτουσες τελειότητες και προσωπικές στιγμές

ΣΗΜΕΡΑ 15.12.2019

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ