ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞ ΜΥΛΩΝΑ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞ ΜΥΛΩΝΑ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΜΟΥΣΕΙΑ
Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο, 210 3215717

Τετ., Παρ., Σάβ. 11 π.μ.-7 μ.μ. Πέμ. 1 μ.μ.-9 μ.μ. Κυρ. 11 π.μ.-4 μ.μ.

Στην περιφέρεια του Αρχαιολογικού Πάρκου της Αθήνας, το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά (ΜΑΜ) προσφέρει στους επισκέπτες του ένα μοναδικό ταξίδι στη σύγχρονη τέχνη μέσα από το έργο μιας Αθηναίας γλύπτριας, Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάστηκε το Μάρτιο του 2004, το οποίο από το 2007 περιήλθε μέσω δωρεάς στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Το Μουσείο αφιερώνεται στα έργα που η Μυλωνά δημιούργησε στη διάρκεια της πενηντάχρονης συνεπούς και παθιασμένης ενασχόλησης της με την τέχνη της: έργα σε μάρμαρο, χαλκό, σίδερο και μπρούντζο, αλλά και κολλάζ, σχέδια και πίνακες ζωγραφικής εκτίθενται στα δυο από τα τρία επίπεδα του Μουσείου. Στον πρώτο όροφο φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις σύγχρονων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Το κτίριο που σχεδιάστηκε στη δεκαετία του 1920 από τον αρχιτέκτονα Βασίλη Τσαγκρή, αναπαλαιώθηκε σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες τεχνικές προδιαγραφές, προσφέροντας προσβασιμότητα και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Επίσης προσφέρει μια μοναδική θέα της Αθήνας από την ταράτσα (Λυκαβηττός, Ακρόπολη και Κεραμεικός).
Σε αυτό το ήσυχο περιβάλλον, τα έργα μιας εντυπωσιακής προσωπικότητας προσφέρουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να εξετάσει το νόημα και την εξέλιξη της σύγχρονης τέχνης.

ΣΗΜΕΡΑ 27.11.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ