ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΑ
Πρωτέως 25, Ν. Κηφισιά, 210 6201899

Δευτ.-Παρ.: 8.00 π.μ.-3 μ.μ. και το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα: 9 π.μ.-3 μ.μ. (κατόπιν συνεννόησης). Είσοδος ελεύθερη.

 

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ διατηρεί και εκθέτει σημαντικές συλλογές, στενά συνδεδεμένες με την ιστορία των ελληνικών τηλεπικοινωνιών και βέβαια του ΟΤΕ, καθώς και με την ιστορία της Ελλάδας και την εξέλιξη της κοινωνίας της.

Οι τηλε-επικοινωνιακές επινοήσεις του ανθρώπου, στην προσπάθειά του να υπερκεράσει τα χωρο-χρονικά εμπόδια για μια ασφαλή και γρήγορη επικοινωνία, αποτελούν τις ιστορίες που αφηγείται το Μουσείο μας. Λειτουργεί από το 1990 σε κτίριο του ΟΤΕ στη Νέα Κηφισιά και διαθέτει χώρους για τις μόνιμες εκθέσεις του, αίθουσα προβολών και διαλέξεων, βιβλιοθήκη και εργαστήριο. Η συλλογή του Μουσείου περιλαμβάνει πάνω από 4.500 αντικείμενα και πλούσιο αρχειακό υλικό.

Είναι μέλος των ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων), CECA (International Committee for Education and Cultural Action) και CIMUSET (International Committee for Museums and Collections of Science and Technology) .

ΣΗΜΕΡΑ 29.2.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ